Shazam lost 100 meest gezochte nummers ooit: ‘Dance Monkey’ van Tones And I helemaal bovenaan

Apple Music heeft een lijst op de wereld losgelaten, waarin de 100 meest gezochte nummers via Shazam opgelijst zijn. Op nummer 1 schittert Dance Monkey van de Australische Tones And I. De top 3 wordt aangevuld met Prayer In C van Lilly Woods & The Prick in de remix van Robin Schulz en Let Her Go van Passenger.

Al sinds 2008 kunnen muziekfans rekenen op de hulp van Shazam. De app is een wondermiddel voor wie meer informatie wil over een nummer. Je laat de app luisteren naar het nummer, en Shazam doet de rest. Miljoenen mensen gebruiken de app, en nu heeft die een lijst gelost met de 100 meest gezochte nummers ooit.

Dance Monkey

Helemaal bovenaan het lijstje prijkt Dance Monkey van de Australische zangeres Tones And I. Het nummer verscheen in mei 2019 en werd sindsdien al meer dan 36,6 miljoen keer gezocht via Shazam. De app heeft heel veel betekend voor de zangeres. Dat vertelt ze in een persbericht.

“Toen ik Dance Monkey releasete, had ik helemaal geen volgers. Shazam heeft mij de kans gegeven om meer mensen te bereiken en m’n groep fans groter te maken. Daardoor kon ik voor mezelf een carrière opbouwen.” Shazam maakt deel uit van Apple Music. En daar is dan ook playlist met de volledige top 100 verschenen.

Top 20

De andere nummers in de top drie zijn Prayer In C van Lilly Wood & The Prick, in een remix van Robin Schulz, en Let Her Go van Passenger. Verder zijn het enkel Ed Sheeran en Macklemore & Ryan Lewis die meer dan één keer in de top 20 verschenen.

Van Ed Sheeran zochten mensen het meest naar de nummers Thinking Out Loud (op 6), Shape Of You (op 11) en Perfect (op 13). De nummers Can’t Hold Us en Thrift Shop van Macklemore & Ryan Lewis stonden op respectievelijk plaats 14 en plaats 16.

Dit is de volledige top 20:

  1. Tones And I – Dance Monkey
  2. Lilly Wood and The Prick & Robin Schulz – Prayer In C (Robin Schulz Remix)
  3. Passenger – Let Her Go
  4. Avicii – Wake Me Up
  5. Major Lazer feat. MØ & DJ Snake – Lean On
  6. Ed Sheeran – Thinking Out Loud
  7. Sia – Cheap Thrills
  8. Gotye feat. Kimbra – Somebody That I Used To Know
  9. Kungs & Cookin’ On 3 Burners – This Girl
  10. Hozier – Take Me To Church
  11. Ed Sheeran – Shape Of You
  12. John Legend – All Of Me
  13. Ed Sheeran – Perfect
  14. Macklemore & Ryan Lewis – Can’t Hold Us
  15. Clean Bandit feat. Jess Glynne – Rather Be
  16. Macklemore & Ryan Lewis feat. Wanz – Thrift Shop
  17. Alan Walker – Faded
  18. SAINt JHN – Roses (Imanbek Remix)
  19. Omi – Cheerleader (Felix Jaehn Remix)
  20. Lewis Capaldi – Someone You Loved
Meer
Lees meer...