Left Right
scrollTop top

Shoppen in Londen? Dit is wat verandert vanaf 1 januari


Londen shoppen coronavirus
© Isopix

Of het nu voor Kerstmis is, om kleren te kopen of voor muziek … heel wat Belgen gaan regelmatig eens een weekendje naar Londen om te shoppen. Door de brexit zal je daarbij vanaf 1 januari 2021 wel met enkele dingen rekening moeten houden, een overzicht van de gevolgen van de brexitdeal:

Maximum mee te nemen

De hoeveel goederen die je mag meenemen, wordt vanaf 1 januari 2021 beperkt. Als je met de Eurostar reist, mag je nog maar maximaal voor 300 euro aan goederen meenemen. Als je met het vliegtuig reist, is dat maximumbedrag 430 euro. Wie meer meeheeft, riskeert extra kosten.

Voor een aantal specifieke zaken zijn er ook nog extra beperkingen. Zo mag je nog maximaal 200 sigaretten, 4 liter wijn en 2 liter sterke drank meebrengen. Ook hierbij riskeer je anders een douaneheffing of kunnen je goederen in beslag genomen worden.

Paspoort

Burgers van de Europese Unie die naar het Verenigd Koninkrijk reizen, hebben daarvoor geen extra visum nodig. Dat is alleen het geval als je langer dan zes maanden plant te blijven, of als je er wil wonen of werken.

Tot 1 oktober 2021 volstaat het zelfs om gewoon je identiteitskaart mee te hebben. Daarna moet je wel verplicht een geldig reispaspoort hebben. Meer informatie daarover kan je vinden de website van FOD Buitenlandse Zaken.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
 • Aantal
  doden
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  677.209
 • Aantal
  doden
  20.396