Left Right
scrollTop top

‘Sick Note’ met ‘Harry Potter’-alumnus Rupert Grint is je ideale tijdverdrijf


‘Sick Note’ met ‘Harry Potter’-alumnus Rupert Grint is je ideale tijdverdrijf

Nu op Netflix te bekijken: twee seizoenen van ‘Sick Note’, de reeks waarmee Rupert Grint, u weet wel, die rosse uit Harry Potter, zijn tovermantel afgooit en met twee benen het comedygenre induikt. ‘Sick Note’ verkent de dagdroom die iedereen wel eens heeft: wat als je een verkeerde diagnose krijgt van een levensbedreigende ziekte, maar je  het goede nieuws gewoon voor jezelf houdt? 

In Sick Note, vanaf nu integraal op Netflix te bekijken, zien we hoe Rupert Grint zijn uitstekende komediespieren nog eens uitstrekt. Grint blijft voor altijd Ron Weasly uit de Harry Potter-reeks, maar doet in Sick Note een meer dan verdienstelijke poging om zijn acteren ook volwassen te laten worden. Dat Sick Note net balanceert op het randje van geloofwaardigheid en absurditeit, helpt immens.

Kankerdiagnose

In Sick Note speelt Rupert Grint Daniel Glass, een twentysomething die zich vooral bezighoudt met gamen en tegen zijn lief liegen. Hij werkt in een callcenter en net als hij daar klaar is met liegen tegen z’n baas over z’n zogezegd kapotte arm, krijgt hij een kankerdiagnose. Probleem: hij is net gedumpt door z’n vriendin en staat ook op het punt om z’n werk kwijt te raken.

Zodra Glass echter z’n diagnose deelt met z’n werkmakkers en vrienden, wordt hij behandeld alsof hij Jezus himself is. Als hij vervolgens te weten komt dat hij een incompetente arts heeft, die hem een verkeerde diagnose heeft gegeven, ziet hij dan ook maar één optie: zwijgen.

Bekijk hier de trailer van Sick Note

Sky TV

Moord

Het hoeft niet gezegd te worden dat Sick Note de situatie danig uit de hand laat lopen: binnen de eerste drie afleveringen wordt er al een moord gepleegd. Maar de absurditeit van de situatie en de acteerprestaties van Grint en een prachtige Nick Frost (als dr. Iain Glennis) komen wonderwel samen in een genietbaar geheel.

Emmy’s zal Sick Note niet winnen, maar wie op zoek is naar een paar uurtjes Brits entertainment, mag Sick Note eigenlijk niet missen. Netflix zwierde meteen twee seizoenen van Sick Note online en we kunnen volledig spoilervrij zeggen dat Lindsay Lohan opdaagt in het tweede seizoen. Mocht je nog een reden zoeken om naar Sick Note te kijken zonder Harry Potter te vermelden (de films staan trouwens ook op Netflix). Oeps.

Sick Note uitgekeken? Waarom probeer je niet één van deze vijftig beste series op Netflix?


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  45.011.246
 • Aantal
  doden
  1.180.948
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  392.258
 • Aantal
  doden
  11.308