Ook Simu Liu reageert op Oscarnominaties: “Greta en Margot verdienen alles”

Gisteren werden de nominaties voor de Oscars bekendgemaakt. Hoewel Barbie wel genomineerd is voor Beste Film, zijn hoofdrolspeelster Margot Robbie en regisseur Greta Gerwig niet genomineerd in de categorieën Beste Actrice en Beste Regisseur. Dit zorgde al voor heel wat verontwaardigde reacties en de twee acteurs die wél genomineerd zijn voor hun bijrol in de film, Ryan Gosling en America Ferrera. Nu heeft ook een andere Ken uit de film, Simu Liu, zijn verontwaardiging gedeeld.

Barbie was een van de grootste films van 2023, wat zich vertaalt in acht Oscarnominaties. Maar toch zijn heel wat mensen teleurgesteld. Margot Robbie en Greta Gerwig kregen namelijk geen persoonlijke nominaties. Iets wat – zeker door het thema van de film – in het verkeerde keelgat schiet bij heel wat fans van Barbie. Het blijft ook niet enkel bij de fans, want ook verschillende acteurs spraken hun ongenoegen al uit over het gebrek aan nominaties voor de regisseur en hoofdrolspeelster. Het ging daarbij al om Ryan Gosling en America Ferrera, maar nu heeft ook Simu Liu een korte boodschap gepost op X (Twitter).

“Zij verdienen alles”

Simu Liu was in Barbie te zien als een van de vele Kens, maar hij had een iets grotere rol als de grootste rivaal van de Ken gespeeld door Ryan Gosling. Over de Oscars is hij het wel eens met die rivaal. “Op een kleine manier betrokken zijn bij de film heeft me getoond hoe hard Greta en Margot moesten vechten om Barbie te maken en hoe vlekkeloos ze het ervan afbrachten. Samen hebben ze een beweging gestart, de wereld geraakt en de cinema weer nieuw leven ingeblazen.”

“Zij verdienen alles. They are everything“, besluit de acteur met een knipoog naar de slagzin van de film “She is everything. He’s just Ken“.

Bekijk hier de post van Simu Liu:

Meer
Lees meer...