Sinterklaas roept kindjes op om intrede thuis te volgen en niet naar Antwerpen te komen

Het coronavirus heeft zijn impact op het leven van iedereen en dus ontsnapt ook Sinterklaas er niet aan. Maar de Sint komt wel degelijk naar ons land. In een videoboodschap vanuit Spanje laat hij weten dat hij op 14 november zijn intrede maakt in Antwerpen. Voor één keer zullen de kindjes dat wel van thuis uit moeten volgen en mag er niemand op de kade staan zwaaien.

De intrede van Sinterklaas met de boot vanuit Spanje is een jaarlijkse traditie. En ondanks de coronacrisis zal die traditie ook dit jaar doorgaan, al zal het er voor één keer wel een beetje anders uitzien.

“Ik zal komen!”

“Lieve kinderen, ik zal komen!”, stelt Sinterklaas iedereen gerust vanuit Spanje. “Ja, ook dit jaar zal ik met mijn stoomboot naar jullie land varen! Ik wil jullie, lieve kinderen, niet in de steek laten, zeker niet in een jaar dat al zo moeilijk was.”

“Jullie hebben jullie vriendjes lang moeten missen, de zomerkampen waren anders en ook schoolgaan was een beetje vreemd, hoe hard die brave leerkrachten ook hun best doen. En daarom zeg ik: ‘Al moet ik dit jaar in een ruimtepak over de daken lopen, ik zal er staan!'”, gaat de Sint verder.

Veilig thuis

Toch heeft de grote kindervriend wel een belangrijke voorwaarde. “We gaan het wel veilig houden. Daarom zal ik voor één keertje aankomen zonder wuivende kinderen en lachende gezichtjes”, zegt Sinterklaas.

Gelukkig wil dat niet zeggen dat je ook maar iets van de intrede van de Sint moet missen. Op zaterdag 14 november vanaf 14 uur kan je namelijk alles bekijken op Ketnet en op Eén, veilig vanuit je huis.

Luister hier naar de boodschap van de Sint

Meer
Lees meer...