SM Entertainment spant rechtszaak aan tegen Chen, Baekhyun en Xiumin van EXO

SM Entertainment heeft een rechtszaak aangespannen tegen Chen, Baekhyun en Xiumin, drie leden van de K-popgroep EXO. Het agentschap doet dit nadat de drie eerder deze week in een persconferentie lieten weten dat SM Entertainment de voorwaarden uit hun overeenkomst niet nakomt. Daarom willen ze de overeenkomst nietig verklaren, maar SM wil dat via de rechtbank voorkomen.

Eerder deze week lieten Chen, Baekhyun en Xiumin van de K-popgroep EXO in een persconferentie weten dat SM Entertainment zich niet houdt aan de voorwaarden in hun overeenkomst. Het gaat daarbij vooral over de afgesproken verdeling van de winst uit de verkoop van solowerk van het drietal en werk als deel van EXO. Nu heeft SM gereageerd op deze beschuldigingen met een eigen rechtszaak.

SM vs Chen, Baekhyun en Xiumin

Ongeveer precies een jaar geleden lieten Chen, Baekhyun en Xiumin van EXO weten dat ze SM Entertainment zouden verlaten. Het drietal deed dat uit ongenoegen met het agentschap over verschillende feiten. Ze waren ontevreden over de manier waarop ze behandeld werden, zouden niet betaald worden en moesten illegale contracten ondertekenen. Uiteindelijk bereikte het drietal wel een akkoord met SM Entertainment dat ervoor zorgde dat ze nog steeds konden deelnemen aan activiteiten met EXO, maar nu zou SM volgens de drie ook die overeenkomst geschonden hebben.

In een persconferentie op maandag 10 juni hebben de advocaten van Chen, Baekhyun en Xiumin laten weten dat het drietal overweegt om officieel klacht in te dienen omdat SM Entertainment de voorwaarden uit hun overeenkomst niet nakomt. Concreet zou SM Entertainment 5,5 procent van de inkomsten die het genereert uit de verkoop van albums en muziek van EXO moeten afstaan aan INB100, het agentschap dat Baekhyun oprichtte en waar ook Chen en Xiumin bij aangesloten zijn. Maar SM Entertainment staat de 5,5 procent niet af. Daarnaast zou SM Entertainment ook 10 procent van de inkomsten van de individuele activiteiten van het drietal eisen. Het gaat dan over soloalbums, concerten en zelfs inkomsten uit advertenties.

SM reageerde al snel op de beschuldigingen en meent dat het recht in zijn schoenen staat en de afspraken uit de overeenkomst niet schendt.

Rechtszaak

Maar nu heeft SM Entertainment laten weten dat het een zaak aanspant tegen Chen, Baekhyun en Xiumin. Via de rechtbank willen ze ervoor zorgen dat de drie zich houden aan hun contract en het dus niet doorbreken.

Chen, Baekhyun en Xiumin reageerden al op deze rechtszaak met een statement. Daarin laten ze weten dat ze het betreuren dat het agentschap meteen het “machtige zwaard van juridische actie” trekt in plaats van met hen in dialoog te gaan. Ze laten weten dat ze zullen meewerken met het gerecht en dat ze ervan overtuigd zijn dat ze hun gelijk zullen halen. Aan hun fans laten ze dan weer weten dat het hen spijt dat ze zich angstig of teleurgesteld voelen. Ze beloven ook dat ze er altijd zullen zijn voor hun fans.

Meer
Lees meer...