Baekhyun, Xiumin en Chen van EXO bereiken akkoord met SM Entertainment

Baekhyun, Xiumin en Chen van de K-popgroep EXO lieten op donderdag 1 juni 2023 via hun advocaat weten dat ze hun agentschap SM Entertainment zouden verlaten. Ze deden dat omdat het agentschap hen geen inzicht wilde geven in hun inkomsten en volgens hen illegale voorwaarden had opgenomen in hun contract. Maar na onderhandelingen met SM Entertainment hebben de drie nu besloten om toch bij het agentschap te blijven.

Het waren bewogen weken voor de fans van EXO. Nadat Baekhyun, Xiumin en Chen op donderdag 1 juni 2023 lieten weten dat ze SM Entertainment zouden verlaten, was er even onduidelijkheid over hun toekomst bij EXO. Ondertussen heeft EXO echter een nieuw nummer uitgebracht (dat opgenomen werd voor de legerdienst van Kai van start ging) en kwam ook het nieuws dat de groep werkt aan een nieuwe realityreeks. Nu hebben de drie artiesten een akkoord bereikt met SM Entertainment en zullen ze dus toch blijven.

Einde contract

Op donderdag 1 juni lieten Baekhyun, Xiumin en Chen van EXO via hun advocaat Lee Jae-hak weten dat ze hun contract met SM Entertainment zullen beëindigen. De drie leden van de boyband deden dat nadat SM Entertainment weigerde om hen inzicht te geven in hun financiële gegevens. Baekhyun, Xiumin en Chen stelden een deadline van woensdag 31 mei en omdat SM Entertainment op die datum nog steeds geen gegevens had aangeleverd, zouden de drie het agentschap verlaten. Hun advocaat liet verder ook weten dat het contract van de drie leden van EXO illegaal is, omdat het ging om een langere termijn dan 7 jaar, wat de wettelijke maximumduur is van een K-popcontract. Het contract zou oplopen tot 18 jaar. 

SM Entertainment ontkende dit en beweerde dat er “externe partijen” zijn die Baekhyun, Xiumin en Chen dit influisteren. Daarbij zou het gaan om een ander agentschap dat de drie zou willen aanwerven. Het agentschap in kwestie, Big Planet Made (BPM), ontkende dit echter meteen.

Toekomst EXO

Zowel de advocaat van de drie leden van EXO als SM Entertainment maakten wel meteen duidelijk dat deze zaak niets veranderde aan de plannen van EXO om dit jaar een comeback te maken. Aanvankelijk had dit de grote comeback van EXO geweest met alle leden, maar door de plotse legerdienst van Kai, zal hij er dus niet kunnen bij zijn. De overige leden zullen dus wel nog steeds samen een nummer uitbrengen. Die comeback heeft wel wat vertraging opgelopen aangezien de opnames van de videoclip normaal vorige week van start zouden gaan.

Op dinsdag 13 juni verscheen er wel een nieuw nummer van EXO. Let Me In is een prerelease voor het album ‘Exist’ dat op maandag 10 juli 2023 zal verschijnen. Ook kondigde SM Entertainment al een nieuwe realityreeks met alle actieve leden van EXO aan.

Bekijk hier de videoclip van Let Me In:

Akkoord

En nu volgt het nieuws dat Baekhyun, Xiumin en Chen een akkoord bereikt hebben met SM Entertainment. Daardoor zullen ze het agentschap dus toch niet verlaten. In een gedeeld statement geven de drie leden en het agentschap meer uitleg. Daarin laten ze weten dat ze “op vriendschappeijke wijze” een akkoord hebben bereikt.

In de eerste plaats laten ze weten dat Baekhyun, Xiumin en Chen wel bij SM Entertainment zullen blijven. Daarbij zullen de leden wel meer betrokken worden bij beslissingen die genomen worden. SM Entertainment laat in het statement ook weten dat ze in de fout waren door te zeggen dat er sprake was van een derde partij. “We kregen een tip over een derde partij en daardoor dachten we dat dit aan de oorzaak lag. Maar door te praten met de drie leden beseften we dat het ging om een misverstand.”

Het statement besluit met verontschuldigingen tegenover de fans die zich zorgen maakten door het nieuws.

Meer
Lees meer...