‘Society of the Snow’ over het waargebeurde verhaal van vliegtuigcrashoverlevers die overgingen tot kannibalisme krijgt teaser

Dit najaar kan je op Netflix kijken naar de nieuwe film Society of the Snow. De film zal het verhaal vertellen van de vliegtuigcrash van Uruguayan Air Force Flight 571 in 1972. De mensen die de crash overleefden moesten uiteindelijk overgaan tot het opeten van hun overleden vrienden om te kunnen overleven. Op zaterdag 9 september 2023 zal de film in première gaan op het filmfestival van Venetië. Daarom heeft Netflix nu de eerste teaser gelost.

Netflix heeft de eerste teaser gelost voor de film Society of the Snow. Die film, geregisseerd door de Spanjaard J. A. Bayona (Jurassic World: Fallen Kingdom), vertelt het waargebeurde verhaal van de vliegtuigcrash van Uruguayan Air Force Flight 571 en de hartverscheurende nasleep van het ongeval.

Uruguayan Air Force Flight 571

Society of the Snow zal het waargebeurde verhaal vertellen van de overlevenden van de vliegtuigcrash van Uruguayan Air Force Flight 571. Dat vliegtuig, met een Uruguayaans rugbyteam aan boord, stortte op 13 oktober 1972 neer in het Andesgebergte. 33 inzittenden overleefden de crash, maar daarna begon een moeizame overlevingsstrijd.

Het vliegtuig was neergestort op een besneeuwde bergtop. Daardoor was het niet alleen ijskoud, maar was er ook geen eten te vinden in de buurt van het wrak. De overlevenden verdeelden het weinige eten dat ze hadden, maar na enkele dagen was dat op. Ze zagen op dat moment geen enkele andere oplossing dan hun overleden vrienden op te eten.

Uiteindelijk trokken twee mannen op zoek naar hulp. Na tien dagen en een tocht van 61 kilometer vonden ze eindelijk iemand die hulp kon bieden. 72 dagen na de crash werden de 16 overlevenden per helikopter gered.

Society of the Snow

Het is niet de eerste keer dat het verhaal van de overlevenden van de vliegtuigcrash van Uruguayan Air Force Flight 571 verfilmd wordt. In 1993, 30 jaar geleden dus, verscheen al de film Alive over hetzelfde incident. Toen ging het om een Amerikaanse film waarin dus ook Engels gesproken werd. Deze keer gaat het om een Spaanse productie, waarin ook Spaans gesproken zal worden, zoals ook het geval was bij de echte overlevers van de crash.

Society of the Snow gaat op zaterdag 9 september 2023 in première tijdens het filmfestival in Venetië. Voor het einde van het jaar zal de film te vinden zijn op Netflix.

Bekijk hier de eerste teaser voor Society of the Snow:

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...