Sony bevestigt nieuwe PlayStation 5: revolutionaire controller komt er voor Kerst volgend jaar

Sony doorbreekt eindelijk de stilte en bevestigt dat er een nieuwe PlayStation komt tijdens de kerstperiode van volgend jaar. Het was dan ook de perfecte gelegenheid om ook de naam van die nieuwe generatie bekend te maken. Die wordt simpelweg PlayStation 5.

Sony profiteert van de bekendmaking van de PlayStation 5 om ook een nieuwe controller aan te kondigen, met haptische technologie. Dat is de technologie die het gevoel van aanraken veel preciezer maakt door virtuele objecten. Dat wil zeggen: meer feedback terwijl je speelt.

Kleine revolutie

Het moeilijk om te begrijpen, maar de technologie kan ervoor zorgen dat de controller zijn eigen kleine revolutie veroorzaakt in de wereld van games. Er zijn ook aangepaste knopjes.

Meer onderdompeling

Sony is enorm enthousiast over de nieuwigheid in zijn persbericht: “Eén van onze doelen met de volgende generatie is het gevoel van onderdompeling vergroten wanneer iemand aan het gamen is. We hebben de kans gekregen om opnieuw te gaan bepalen hoe het tastzintuig gebruikt wordt met onze nieuwe controller, om daarmee de onderdompeling groter te maken.”

Meer
Lees meer...