Sp.a stelt naamsverandering naar VOORUIT uit

Sp.a stelt zijn officiële naamsverandering naar de nieuwe naam VOORUIT uit tot begin volgend jaar. Reden voor het uitstel zijn de huidige coronamaatregelen in ons land.

Toen sp.a-voorzitter Conner Rousseau in september de nieuwe naam van de Vlaamse socialisten bekendmaakte, zorgde dat voor wat kritiek. VOORUIT moest de partij omvormen tot een volledig nieuwe, hedendaagse beweging.

Vooruit

Het Gentse kunstencentrum Vooruit was echter heel wat minder opgezet met de nieuwe naam. “Vooruit ontwikkelt een programma rond podiumkunsten, muziek, literatuur en nightlife en doet dit los van partijpolitiek en in alle onafhankelijkheid”, lieten zijn toen weten.

Op dit moment lopen er nog altijd bemiddelingsgesprekken tussen de Vooruit en de sp.a. Wat beide partijen daarmee precies willen bereiken, is wel niet helemaal duidelijk. Partijwoordvoerder Niels Pattyn beklemtoont namelijk aan HLN dat de naamsverandering er sowieso komt.

Coronamaatregelen

Maar dat zal dus maar ten vroegste begin volgend jaar zijn. Volgens Pattyn heeft de partij beslist om de naamsverandering uit te stellen “wegens de huidige coronamaatregelen”.

Meer
Lees meer...