Spanje wil vanaf juli opnieuw buitenlandse toeristen toelaten

Spanje Barcelona strand
Isopix

Goed nieuws voor wie deze zomer nog een reisje naar Spanje wil maken. Het Zuid-Europese land is namelijk van plan om vanaf juli opnieuw toeristen toe te laten. Dat zei minister van Toerisme Reyes Maroto vandaag.

Spanje is met, tot op heden, 235.823 besmettingen en 28.773 doden een van de zwaarst getroffen landen door de pandemie van het nieuwe coronavirus. Maar ook daar is het virus op de terugweg met de voorbije week dagelijks minder dan 100 doden. En dus worden ook daar de coronamaatregelen langzaam afgebouwd.

Exitstrategie

Sinds deze week is in ongeveer de helft van het land fase 2 van de exitstrategie van kracht. Dat wil zeggen dat inwoners voor het eerst sinds de lockdown op 15 maart opnieuw naar het strand mogen. Dat is bijvoorbeeld het geval op de Balearen, de Canarische eilanden en in heel wat andere Spaanse kustregio’s zoals Andalusia. Uiteraard zijn daar wel nog steeds voorwaarden aan verbonden zoals een beperkt aantal mensen op het strand en social distancing.

Ook zijn de stranden alleen toegankelijk voor mensen uit de regio. Op die manier wil de Spaanse overheid streken die zwaarder getroffen zijn gescheiden houden van gebieden waar het virus minder hard heeft toegeslagen. In Madrid en Barcelona is daarom nog maar juist fase 1 van de exitstrategie van kracht. Daar gaan onder andere parken en museums opnieuw open.

Toeristen

In een van de volgende fases zullen ook buitenlandse toeristen opnieuw toegelaten worden in Spanje. Dat is momenteel verboden. Wie toch voor een bepaalde reden in het land moet komen, moet verplicht veertien dagen in quarantaine.

Toerisme is echter van levensbelang voor de Spaanse economie. Het land is het tweede meest bezochte ter wereld. Daarom heeft minister van Toerisme Reyes Maroto zich gericht tot potentiële reizigers. “Het is perfect logisch om je zomervakantie in Spanje in juli te beginnen plannen”, zei ze aan de radiozender Onda Cero.

Gesponsorde artikelen