‘Special Forces’: Opdracht waarbij rekruten elkaars lot in handen hebben, loopt fout

De eerste dagen in Special Forces hebben er hard ingehakt bij de overgebleven rekruten. Eten is dan ook welgekomen, alleen moeten ze dat eerst zelf gaan zoeken. Daarbij moet iedereen wel op zoek naar de ‘Lunch Dump’ van iemand anders, en hier loopt het fout.

De training in Special Forces is nog niet halverwege, maar toch hebben al drie rekruten het programma moeten verlaten. Het gaat om Nora Gharib, Lynn Van den Broeck en Gers Pardoel. Daardoor blijven er nog acht rekruten over: Davina Simons, Loïc Van Impe, Ine Beyen, Olivier Deschacht, Jan Bakelants, Geert Meyfroidt, Ismaïl Abdoul en Saïd Boumazoughe.

Lunch Dump

Ook voor de rekruten die wel nog bezig zijn met de opleiding beginnen de zware dagen door te wegen. Een ‘Lunch Dump’ is dan ook welgekomen. Daarbij moeten de rekruten op kaart en kompas een blik met eten zoeken dat ergens gedumpt is. Dat doen ze niet voor henzelf, maar voor iemand anders.

De opdracht loopt echter niet zoals het zou moeten, aangezien velen “als een kip zonder kop” beginnen zoeken zonder na te denken. Uiteindelijk vinden enkel Davina en Ine elkaars eten, terwijl Jan het eten van Saïd vindt. De rest blijft dus met een lege maag achter. Dat laatste weegt vooral zwaar door bij Saïd, die zelf wel mag eten, maar Jan geen blik spaghetti kon geven.

Het is dan ook maar de vraag hoe hard het gebrek aan nieuwe krachten zal doorwegen. Vooral de oudste van de groep nummer 9, intensivist Geert Meyfroidt, lijkt het moeilijk te hebben en kan wel wat extra energie gebruiken, maar dat is er dus niet.

Bekijk het fragment in Special Forces:

Special Forces is elke maandag om 20.40 uur te zien op VTM en staat ook op Streamz.

Meer
Lees meer...