‘Special Forces’: Les over communiceren met walkietalkies zorgt voor hilariteit bij Jan Bakelants

In Special Forces wordt niet alleen het lichaam op de proef gesteld, maar ook de geest. Zo moeten de acht overgebleven rekruten in de volgende aflevering veilig met elkaar leren communiceren via een walkietalkie. Dat dat moeilijker is dan gedacht, bewijst Jan Bakelants meteen. Hij begint dan maar wat te freewheelen, tot hilariteit van de rest.

De training in Special Forces is nog niet halverwege, maar toch hebben al drie rekruten het programma moeten verlaten. Het gaat Nora Gharib, Lynn Van den Broeck en Gers Pardoel. Daardoor blijven er nog acht rekruten over: Davina Simons, Loïc Van Impe, Ine Beyen, Olivier Deschacht, Jan Bakelants, Geert Meyfroidt, Ismaïl Abdoul en Saïd Boumazoughe.

Coördinaten

Zij zitten ondertussen op hun tandvlees. Veel tijd om te rusten, is er niet, want de volgende proef staat al voor de deur. Het gaat om een opdracht die hen zal confronteren met claustrofobie. In totale duisternis moet iedere rekruut door een meterslange smalle pijp kruipen, een lamp vinden en gps-coördinaten onthouden. Dat het einde van die pijp onder water staat, maakt de taak extra moeilijk.

Voor de groep aan de opdracht kan beginnen, moeten ze eerst leren hoe ze coördinaten veilig kunnen doorgeven via een walkietalkie. Het gaat om een belangrijke les, want “no comms, no mission“, klinkt het bij de chefs. Toch heeft ex-wielrenner Jan Bakelants blijkbaar niet heel goed opgelet. Hij maakt er dan maar zijn eigen variant van.

Bekijk het fragment in Special Forces:

Special Forces is elke maandag om 20.40 uur te zien op VTM en staat ook op Streamz.

Meer
Lees meer...