‘Special Forces’: Chef Kevin hakt knoop door en doet rekruut stoppen

In Special Forces zit het avontuur erop voor Lynn Van den Broeck. Op de tweede dag was de uitputting te veel voor haar. Toch wou ze niet opgeven. Daarom besliste chef Kevin in haar plaats en vroeg hij om haar band af te geven.

Na een succesvol eerste seizoen, waarbij slechts drie rekruten de eindmeet haalden, begon vorige week het tweede seizoen van Special Forces. Daar stonden met Davina Simons, Saïd Boumazoughe, Loïc Van Impe, Ine Beyen, Ismaïl Abdoul, Jan Bakelants, Gers Pardoel, Lynn Van den Broeck, Nora Gharib, Olivier Deschacht en Geert Meyfroidt elf nieuwe rekruten aan de start van de loodzware opgave.

Lynn Van den Broeck

Voor Nora Gharib eindigde het avontuur al vrijwillig in de eerste aflevering en nu heeft ook Lynn Van den Broeck haar nummer moeten afgeven. Zij was na de eerste dag al compleet uitgeput, maar doorstond toch met glans de milling.

Daarna volgde een beklimming van een waterval van 20 meter hoogte met een touwladder. “Mijn benen willen niet mee”, zei Lynn daar herhaaldelijk. De chefs stelden haar daar voor de keuze om toch de waterval te beklimmen of te stoppen.

“Hier stopt het”

Dat laatste bleek voor Lynn te moeilijk om uit te spreken. “Ik kan het niet zeggen, ik vind het zo moeilijk. Ik wil echt niet stoppen”, zei ze. Chef Kevin hakte daarom de knoop door: “Het stopt hier voor jou. Het is geen schande. Fysieke vermoeidheid heeft je zo ver geduwd dat je dit niet meer durfde doen. We pushen iedereen tot die limiet”, legde hij uit.

“Ik blijf gewoon graag doorzetten ook al zijn alle signalen: je kan het niet, het gaat niet. Ik weet dat ergens wel maar om dat te moeten toegeven, ik ben daarin heel koppig. Ik vind het zo spijtig. Mijn papa is militair, ik wou hem echt trots maken”, reageerde Lynn in tranen.

Bekijk het fragment in Special Forces:

Special Forces is elke maandag te zien op VTM en staat ook op Streamz.

Meer
Lees meer...