‘Special Forces: Wie Durft Wint’ eindigt met drie afgestudeerde rekruten

Het eerste seizoen van Special Forces: Wie Durft Wint zit erop. Uiteindelijk wisten drie rekruten de opleiding tot een goed einde te brengen. Het gaat om zangeres Laura Tesoro, voormalig judoka Dirk Van Tichelt en netmanager Davy Parmentier. Koen Wauters viel op de valreep af.

Special Forces: Wie Durft Wint begon met elf deelnemers: Koen Wauters, Ann Wauters, Georges-Louis Bouchez, Francisco Schuster, Laura Tesoro, Nick Bril, Steven Laureys, Hannelore Simoens, Dirk Van Tichelt, Davy Parmentier en Francesco Planckaert.

In de eerste aflevering van Special Forces: Wie Durft Wint moesten de kijkers al meteen afscheid nemen van ex-wielrenner Francesco Planckaert. Tijdens de tweede volgden ook Georges-Louis Bouchez en Nick Bril. Daarna moesten ook Francisco Schuster, Hannelore SimoensSteven Laureys en An Wauters afscheid nemen van de opleiding. Aan de vooravond van de finale stuurden de instructeurs jammer genoeg ook nog een stikkapotte Koen Wauters naar huis.

Finale

Op de slotdag verschenen met Laura Tesoro, Dirk Van Tichelt en Davy Parmentier dus nog drie rekruten aan de start van de eindmissie. Om de opleiding van de Special Forces helemaal tot een goed einde te brengen, moesten zij er binnen de tijd in slagen de helikopter te halen die hen kwam evacueren.

Davy maakte het zichzelf daarbij moeilijker dan nodig. Doordat hij een deel van de missie niet vertrouwde, miste hij zijn transport op een pick-up point. Daardoor moest hij 10 kilometer door de woestijn te voet afleggen. Uiteindelijk lukte het hem, net als de andere twee rekruten toch om op tijd de helikopter te bereiken.

Davy Parmentier

Na afloop van de opleiding feliciteerde de instructeurs zowel Laura Tesoro, Dirk Van Tichelt als Davy Parmentier. Ze hadden daarbij wel de meest complimenten voor Davy Parmentier, die volgens hen de meeste kwaliteiten heeft om in een echt Special Forces-team te kunnen opereren. 

“Davy, Laura en Dirk hebben dat alle drie top gedaan. Het is een lange, zware week geweest. Zoals ik in het begin heb gezegd: motivatie en mentale veerkracht waren de sleutels tot succes en dat hebben zij hier bewezen. Enorm veel respect dat zij zo veel lef, kracht, focus, volharding en teamgeest hebben getoond deze voorbije week. Ze hebben zich alle drie gesmeten, hebben goed onze adviezen en orders opgevolgd. Respect dat zij alle drie deze eindmeet hebben gehaald. Davy zou goed in een SF-team kunnen opereren. Daar waar Laura vooral de mentale kracht en focus heeft, en Dirk vooral uitblinkt op fysiek gebied, combineert Davy kracht, durf en is hij ook cognitief erg sterk. En dat heb je nodig als SF’er”, zei chef Blom.

“Dit was echt een levenservaring! Het zwaarste ooit, maar tegelijk ook het mooiste. Zonder de fysieke kracht van Dirk en de mentale steun van Laura zou ik nooit het einde van de opleiding hebben gehaald. Hulde aan hen en alle andere rekruten. Samen vormden we het sterkste team ever. Ongelooflijk hoe snel je nieuwe mensen gaat vertrouwen en vertrouwde mensen op een nieuwe manier leert kennen. Ik ben blij dat ons avontuur erop zit – ik ben echt op – maar tegelijk is het ook jammer. Ik ga de Special Forces oprecht missen. Het was hard elke keer afscheid te móeten nemen, zonder afscheid te mógen nemen. Tot slot: shout-out naar onze chefs. Hun visie, doorzettingsvermogen en kracht is echt iets om jaloers op te zijn. Het werkt verslavend”, reageerde Davy Parmentier na afloop.

Laura Tesoro en Dirk Van Tichelt

Ook de andere twee geslaagde rekruten waren uiteraard zeer blij en emotioneel na afloop. “Het was een rollercoaster van emoties, het was super, super heftig. Maar het was ook een mega eyeopener en ik ben gewoon heel hard onder de indruk van wat je allemaal kan met de juiste mindset. Ik ben echt geschrokken van mezelf. Deze week ga ik voor de rest van mijn leven meepakken. Ik vond het een onwaarschijnlijke ervaring”, blikte Laura Tesoro terug.

“Fysiek had ik mij niet meer te bewijzen. Het was lang geleden dat ik nog eens zo over mijn limiet ging. Dat is de winnaarsmentaliteit die er nog steeds in zit. Ik heb heel veel respect voor die mannen van de Special Forces en ik wou dat gewoon eens meemaken, wat zij allemaal kunnen. De rest van mijn leven ga ik blijven terugdenken aan de intense momenten die wij hier hebben beleefd”, besloot Dirk Van Tichelt.

Meer
Lees meer...