‘Special Forces: Wie Durft Wint’: Dirk Van Tichelt blikt terug op het avontuur

Hoewel er nog één aflevering van Special Forces: Wie Durft Wint moet getoond worden op VTM wordt er door de deelnemers nu al teruggeblikt op hun ongelofelijke avontuur. Zo vernemen we van Dirk Van Tichelt (38) dat er nog contact is met alle deelnemers, op één iemand na.

Elf bekende Vlamingen die fysiek en mentaal worden uitgedaagd in een woestijn. Dat is de samenvatting van Special Forces: Wie Durft Wint, dat te zien is op VTM. Daarin zagen we Koen Wauters, Ann Wauters, Georges-Louis Bouchez, Francisco Schuster, Laura Tesoro, Nick Bril, Steven Laureys, Hannelore Simoens, Dirk Van Tichelt, Davy Parmentier en Francesco Planckaert.

Voor de start van de laatste aflevering hebben al zeven rekruten het programma verlaten. Francesco Planckaert, Nick Bril, Hannelore Simoens, An Wauters en Steven Laureyns moesten door blessures noodgedwongen stoppen, terwijl Francisco Schuster het vooral mentaal moeilijk had. Georges-Louis Bouchez kreeg dan weer eerst een waarschuwing van de instructeurs en hield uiteindelijk de eer aan zichzelf.

“Laura Tesoro maakte indruk”

Dirk Van Tichelt vindt dan ook dat iedereen, behalve Bouchez, de juiste ingesteldheid had. “Ik kende niemand vooraf, maar behalve hij zat iedereen er met de juiste ingesteldheid in, denk ik”, legt hij uit in Dag Allemaal.

Van één iemand anders was de olympische medaillewinnaar dan weer juist wel enorm onder de indruk. “Laura Tesoro heeft zeker indruk gemaakt. In de eerste aflevering zakte ze al in elkaar en begon ze te hyperventileren. Ik dacht nog: ai, meiske, dat komt niet goed. Maar ze bleek een bijterke. Ik vond het echt plezant om haar zo gedreven bezig te zien”, blikt Van Tichelt terug.

Nog contact

“Er is een WhatsApp-groepje met alle deelnemers. Op initiatief van Koen Wauters hebben we al een week na de opnames weer afgesproken, bij hem thuis. En nee, Bouchez was er niet bij, dat paste niet in zijn agenda, veronderstel ik”, legt Dirk van Tichelt uit.

“Door Koen ben ik onlangs trouwens eens naar het Sportpaleis geweest, Clouseau trad op tijdens ‘Back to the 80s, 90s en nillies’. Daar zou ik vroeger nooit naartoe geweest zijn, maar zijn zoon Nono overtuigde me.”

De laatste aflevering van Special Forces: Wie Durft Wint is maandag 5 juni om 20.35 uur te zien op VTM en op VTM GO.

Meer
Lees meer...