‘Special Forces: Wie Durft Wint’ ziet opnieuw twee rekruten afvallen

Na drie afleveringen blijven er in Special Forces: Wie Durft Wint nog zes rekruten over. In de meest recente aflevering gaven namelijk zowel Hannelore Simoens als Francisco Schuster er de brui aan.

Elf bekende Vlamingen die fysiek en mentaal worden uitgedaagd in een woestijn. Dat is de samenvatting van Special Forces: Wie Durft Wint dat te zien is op VTM. Daarin zagen we Koen Wauters, Ann Wauters, Georges-Louis Bouchez, Francisco Schuster, Laura Tesoro, Nick Bril, Steven Laureys, Hannelore Simoens, Dirk Van Tichelt, Davy Parmentier en Francesco Planckaert.

In de eerste aflevering van Special Forces: Wie Durft Wint moesten de kijkers al meteen afscheid nemen van ex-wielrenner Francesco Planckaert die tijdens het pompen te diep ging en zijn schouder bezeerde. In aflevering 2 waren ze zelfs twee afvallers. Georges-Louis Bouchez, die eerder al een waarschuwing had gekregen, hield uiteindelijk de eer aan zichzelf. Topchef Nick Bril kreeg dan weer af te rekenen met hevige kniepijn en moest ook opgeven.

In de derde aflevering zagen we opnieuw twee rekruten afvallen. Deze keer ging het om Hannelore Simoens en Francisco Schuster. Zij verlaten de Marokkaanse woestijn. Daardoor blijven er nog zes rekruten over die hun training voortzetten.

Hannelore Simoens

Journaliste Hannelore Simoens sukkelt al van bij het begin van Special Forces: Wie Durft Wint met haar rug. Die brak ze vier jaar geleden bij een auto-ongeluk. Door de zware training speelde haar rugpijn opnieuw op.

“Ik heb nog steeds veel pijn en ik wil niet dat dat blijft. Ik kan amper nog stappen zonder veel pijn dus voor mij stopt het hier. Ik heb het niet zozeer mentaal moeilijk gehad. Bij alle uitdagingen dacht ik ‘OK, we gaan ervoor, ook al heb ik superveel schrik’. Maar natuurlijk heeft dat fysieke altijd een weerslag op het mentale omdat er zo’n angst heerst dat die pijn blijvend wordt. Deze groep doet het zo goed. Het zijn stuk voor stuk zo’n geweldige mensen dat ik die niet tot last wil worden”, legt Hannelore uit.

Ondanks haar vroegtijdig opgeven, krijgt Hannelore Simoens toch complimenten van cheffen Kevin en Greg. : “Je hebt het heel goed gedaan. Je hebt de mindset, maar het lichaam volgt niet. We weten waarom, maar supergoed gedaan, don’t be ashamed“, klinkt het bij hen.

Francisco Schuster

Iets later liet ook acteur Francisco Schuster weten dat hij ermee stopt. Hij had het vooral mentaal moeilijk. “Ik voel dat ik mentaal aan het blokkeren ben en ik denk, neen ik ben zéker, dat ik ga stoppen. Ik denk dat deze opleiding en ervaring echt op het juiste moment kwam. Ik denk wel dat ik hiermee verder kan en mijn steadyness hiermee ga proberen opzoeken, mijn angsten ga blijven overwinnen en daarop wil ik verder bouwen, stap voor stap. Ik denk dat Special Forces een hele goede aanzet is geweest voor mij”, besluit Francisco.

Special Forces: Wie Durft Wint is elke maandag om 20.35 uur te zien op VTM.

Meer
Lees meer...