‘Special Forces: Wie Durft Wint’: Deze 11 bekende gezichten gaan de uitdaging aan

Vanaf volgende maand is Special Forces: Wie Durft Wint te zien op VTM. Daarin zullen elf bekende rekruten stevig op de proef worden gesteld. Eerder maakte de zender al vijf deelnemers bekend. Maar vandaag volgen ook de overige namen én een uitzenddatum.

Elf bekende Vlamingen die fysiek en mentaal worden uitgedaagd in een woestijn. Dat is de samenvatting van het nieuwe Special Forces: Wie Durft Wint dat op 1 mei van start gaat bij VTM. Dat politicus Georges-Louis Bouchez, ex-basketbalster Ann Wauters, zanger Koen Wauters, acteur Francisco Schuster en zangeres Laura Tesoro de eerste deelnemers zouden worden, wisten we al. Maar daar komen nu nog eens zes namen bij.

Special Forces: Wie Durft Wint

Special Forces: Wie Durft Wint is de Vlaamse versie van het Britse format SAS: Who Dares Wins, dat in 2015 voor het eerst werd uitgezonden. In het verleden verschenen er ook al succesvolle versies in onder andere Amerika, Australië, Finland, Zweden en Nederland. Maar nu is het dus de beurt aan ons land.

Het concept is vrij simpel en kan vergeleken worden met dat van Kamp Waes. Een aantal Vlamingen – in dit geval BV’s – zullen onderworpen worden aan de training van de Special Forces. Het wordt daarbij vooral geen strijd tegen elkaar, maar vooral tegen zichzelf. De BV’s moeten elkaar dus niet elimineren, maar moeten vooral doorzetten. Ze kunnen wel verwijderd worden door de aanwezige leden van de Special Forces, opgeven door medische redenen of zelf de handdoek in de ring gooien.

11 kandidaten

Naast Georges-Louis Bouchez, Ann Wauters, Koen Wauters, Francisco Schuster en zangeres Laura Tesoro kondigde VTM vandaag de overige 6 namen aan. De eerste daarvan is realityster Francesco Planckaert: “Ik weet zeker dat ik mezelf ook hier ga tegenkomen en dan hoop ik dat de Special Forces operators me op tijd gaan stilleggen want ik ben geen opgever”, vertelt hij.

Daarnaast wagen ook neuroloog Steven Laureys en sterrenchef Nick Bril hun kans. “Ik ben benieuwd hoe het is om zelf ook eens op een punt te staan dat ik het even niet meer weet”, vertelt die laatste. Naast hen gaan ook nog journaliste Hannelore Simoens, olympisch medaillewinnaar Dirk Van Tichelt en creatief directeur Davy Parmentier op zoek naar hun eigen grenzen.

Bekijk de eerste teaser van Special Forces: Wie Durft Wint hier:

Special Forces: Wie Durft Wint is vanaf maandag 1 mei om 20u35 te zien bij VTM en op VTM GO.

Meer
Lees meer...