‘Kamp Waes’ keert terug op Eén en zoekt nieuwe kandidaten

Kamp Waes keert na zo’n drie jaar afwezigheid terug. Opnieuw zullen vijftien straffe Vlamingen – onder begeleiding van presentator Tom Waes – de uitdaging aangaan om de loodzware opleiding van de Special Forces Group van Defensie te volgen. Voor dat tweede seizoen van Kamp Waes is het programma nu op zoek naar kandidaten die geen schrik hebben om fysiek en mentaal tot het uiterste gedreven te worden.

Het is al van eind 2019 geleden dat het eerste seizoen van Kamp Waes van start ging op de zender Eén. Daar werden vijftien Vlamingen, geselecteerd uit meer dan vijfduizend inschrijvingen, acht dagen lang uitgedaagd door de Special Forces Group, een elite-eenheid binnen het Belgische leger. Dat deden ze onder het streng toeziende oog van instructeur Fly en zijn collega’s binnen de Special Forces.

Nieuw seizoen

Het programma kon acht weken lang bijna 2 miljoen kijkers boeien. Daarnaast lanceerde de VRT ook Start to Kamp Waes, een trainingsschema van acht weken dat was gebaseerd op de trainingen van het Belgische leger. Maar liefst 35.000 mensen waagden zich daaraan.

Nu, drie jaar later, hebben de Belgische Special Forces besloten om hun deuren nogmaals te openen voor Tom Waes en een nieuwe groep van vijftien onbekende, maar straffe Vlamingen. “Het contact met Fly en zijn collega’s van de Special Forces is sinds het eerste seizoen van Kamp Waes altijd gebleven. Kamp Waes blijft ook voor mij een héél speciaal avontuur. Ik was dan ook meteen enthousiast toen de Special Forces aangaven dat ik opnieuw op zoek mag gaan naar kandidaten voor een nieuw seizoen van Kamp Waes“, klinkt Tom Waes alvast enthousiast.

Inschrijvingen

Ook instructeur Fly ziet een nieuw seizoen van het succesvolle programma duidelijk zitten. “Wat de kandidaten mogen verwachten, daar kunnen we net als bij het eerste seizoen uiteraard niets over kwijt. Wat wél zeker is, is dat we heel benieuwd zijn naar de nieuwe kandidaten die Tom aan ons zal voorstellen. Wie zich inschrijft, mag er zeker van zijn dat we nog heel wat uitdagingen, gelinkt aan onze doorgedreven opleiding, in petto hebben. Ook dit seizoen gaan we op zoek naar kandidaten met, wat wij noemen, de Special Forces mindset”, legt hij uit.

Het lijkt er dus op dat de proeven in het tweede seizoen van Kamp Waes niet volledig dezelfde zullen zijn als drie jaar geleden. Schrikt je dat niet af en denk je dat jij in huis hebt wat nodig is om de keiharde fysieke en mentale uitdagingen te overleven? Dan kan je je nu aanmelden bij de VRT. De enige voorwaarde is dat je ouder bent dan 18 jaar.

Bergham Run

Om geïnteresseerden toch enigszins voor te bereiden, geeft Eén alvast één gekende uitdaging mee die deelnemers sowieso voor hun voeten geworpen zullen krijgen. Het gaat om de zogenaamde Bergham Run. Dat is een loopproef waarbij je met een rugzak van 20 kilogram 8 kilometer moet afleggen in maximum 50 minuten tijd.

Meer
Lees meer...