Al 35.000 mensen schreven zich in voor ‘Start to Kamp Waes’: jij ook?

Al 35.000 mensen hebben zich ingeschreven voor Start to Kamp Waes. Het gaat om een trainingsschema van acht weken alsof je je kandidaat stelt voor het Belgisch leger. De uitdaging komt er naar aanleiding van de populariteit van het televisieprogramma Kamp Waes en gaat van start op 13 januari.

Minstens 35.000 deelnemers willen zelf ervaren hoe het is om de testen van het Belgisch leger (al dan niet) te doorstaan. De organisatoren oordeelden dat de proeven van de speciale eenheden voor veel mensen te zwaar zouden zijn, maar dat de traditionele fysieke proeven van het (gewone) leger wel door heel wat mensen succesvol beëindigd zullen worden. Dat melden de kranten van De Persgroep. Geen vechtarena’s of kilo’s stenen in je rugzak dus.

Startdatum 13 januari

Wie zich inschrijft, wordt vanaf 13 januari onderworpen aan een strak trainingsschema van acht weken. Wie het schema stipt volgt, slaagt voor de test. KU Leuven-sportarts Ruud Thienen zorgt voor wetenschappelijk ondersteuning. Naast dat schema krijgen de deelnemers tips over welke oefeningen ze moeten doen en hoe ze die best uitvoeren.

Interesse? Schrijf je dan hier in.

Meer
Lees meer...