Eén stelt nieuw logo en najaarprogrammatie voor

VRT Eén
VRT

De zender Eén stelt vandaag nieuwe programma’s van het najaar voor én een nieuw paars-roze logo, waarbij de letters opnieuw veranderd zijn door cijfers. Danira Boukhriss Terkessidis krijgt een nieuwe talkshow, Philippe Geubels een humoristisch programma, Bart Peeters met Nora Gharib een nieuw muziekprogramma en Sven De Leijer een gloednieuwe quiz.

Vanaf september wordt de paradezender van de openbare omroep in een nieuw jasje gestoken. Eén gaat voor een combinatie van vertrouwde recepten en nieuwigheden. Ook krijgt de zender een nieuw paars-roze logo.

Het nieuwe logo van Eén:

VRT

De nieuwe programma’s

1. Een nieuwe talkshow met Danira

wiki

Danira Boukhriss Terkessidis volgt Lieven Van Gils op als talkshowgezicht op weekavonden. 

2. Durf te vragen met Siska Schoeters

VRT

Siska Schoeters zal niet alleen dagelijks te horen zijn op Radio 2, maar presenteert op dinsdagavond ook het nieuwe programma Durf te vragen.

Elke aflevering stelt Siska vragen die we niet zelf durven stellen aan een bijzondere groep mensen. Het gaat onder andere om liefhebbers van bondage, priesters of mensen met dwerggroei.

3. Merci voor de muziek met Bart Peeters en Nora Gharib

Bart Peeters en Nora Gharib gaan op zoek naar belangrijke momenten in het leven, waar muziek niet mag ontbreken. “Muziek niet als competitiefactor, maar als een soort verbindend tovermiddel”, zoals Bart Peeters het zelf omschrijft.

4. Donderen in Keulen met Sven De Leijer

wiki

In Donderen in Keulen worden eenvoudige vragen gesteld aan mensen in tien landen, waaronder China, India en Senegal. Met die vragen én antwoorden gaat De Leijer aan de slag in de studio. In het panel zitten – naast nobele onbekenden – ook bekende Vlamingen.

5. Tom Waes gaat het leger in in Kamp Waes

Kamp Waes toont hoe de special forces van het Belgische leger opgeleid worden. Vijftien Vlamingen mogen een week lang het tempo proberen vol te houden.

Nieuwe fictie

Philippe Geubels zal als acteur te zien zijn in de nieuwe reeks Geub (momenteel al te bekijken via Telenet Play). Het programma wordt gemaakt door Woestijnvis, onder andere cartoonist Jeroom schreef mee aan de scenario’s. Verwacht u acht weken lang aan een variant op Het geslacht De Pauw, maar dan met Geubels in de hoofdrol. In de sitcom staat de carrière van Philippe Geubels op een laag pitje, in het echt mag hij daar niet over klagen.

Later dit jaar volgen we de jury van een ophefmakende moordzaak in De twaalf met Maaike Cafmeyer als verdachte.

Vanaf zondag 8 september is Koen De Bouw opnieuw te zien, deze keer niet als professor maar wel als gerechtspsychiater. In de reeks Grenslanders onderzoekt hij een serie mysterieuze incidenten op de grens met Nederland. De grenslanders gaan blijkbaar op een heel eigen manier om met vreemdelingen.

Blokken in nieuw jasje

VRT

Blokken blaast op 5 september 25 kaarsen uit. Om dat te vieren krijgt de populaire quiz van Ben Crabbé een (lichtjes) nieuw decor en een vernieuwd spelsysteem. In december nemen de sterkste kandidaten van die seizoenshelft het twee weken lang tegen elkaar op, net als in juni. De twee beste kandidaten van elke helft strijden nadien onderling in de seizoensfinale om de begeerde titel van seizoenskampioen.

Gesponsorde artikelen