‘Special Forces: Wie Durft Wint’ kondigt twee nieuwe namen aan

VTM pakt binnenkort uit met een gloednieuw programma. In Special Forces: Wie Durft Wint zullen bekende Vlamingen stevig op de proef worden gesteld. Eerder werden al zanger en presentator Koen Wauters, ex-basketspeelster Ann Wauters (geen familie) en MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez aangekondigd en nu komt daar nog wat jong geweld bij.

VTM stelt binnenkort een aantal BV’s zwaar op de proef. In het nieuwe programma Special Forces: Wie Durft Wint zullen BV’s fysiek en mentaal uitdagen. Wie houdt het langste vol?

Special Forces: Wie Durft Wint

Special Forces: Wie Durft Wint is de Vlaamse versie van het Britse format SAS: Who Dares Wins, dat in 2015 voor het eerst werd uitgezonden. In het verleden verschenen er ook al succesvolle versies in onder andere Amerika, Australië, Finland, Zweden en Nederland. Maar nu is het dus de beurt aan ons land.

Het concept is vrij simpel en kan vergeleken worden met dat van Kamp Waes. Een aantal Vlamingen – in dit geval BV’s – zullen onderworpen worden aan de training van de Special Forces. Het wordt daarbij vooral geen strijd tegen elkaar, maar vooral tegen zichzelf. De BV’s moeten elkaar dus niet elimineren, maar moeten vooral doorzetten. Ze kunnen wel verwijderd worden door de aanwezige leden van de Special Forces, opgeven door medische redenen of zelf de handdoek in de ring gooien.

Voor Special Forces: Wie Durft Wint zullen de deelnemers afreizen naar een woestijn in Marokko, waar het hen door de hitte en droogte dus nog extra moeilijk zal worden gemaakt.

Laura Tesoro en Francisco Schuster

Eerder kwamen we al te weten dat zanger en presentator Koen Wauters (55), ex-basketster Ann Wauters (42) en MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez (37) de uitdaging aangaan. Zij krijgen nu het gezelschap van twee heel wat jongere deelnemers. De eerste is zangeres en presentatrice Laura Tesoro (26). Zij wil vooral zichzelf testen. “Ik weet dat ik de mindset heb om ver te geraken. Ik weet alleen niet of ik de kracht heb om het te doen, dus ik ben echt gewoon heel benieuwd naar hoe ik dit grensverleggend avontuur ga beleven en hoe ver ik ga geraken. Maar ik heb té hard getraind om al na één dag naar huis te gaan.”

De tweede nieuwe deelnemer is voorlopig de jongste van de groep, de 21-jarige Francisco Schuster. De acteur, die je kan kennen uit #LikeMe, rekent vooral op z’n doorzettingsvermogen. “Als ik het gevoel heb dat het echt niet of niet meer lukt, ga ik toch altijd een weg vinden om nog door te blijven gaan, bijvoorbeeld door mij op te trekken aan de anderen of contact te leggen met mensen die mij er door kunnen sleuren. Opgeven vind ik moeilijk, ik ben iemand die altijd verder wil blijven gaan.”

De komende weken zullen ook de laatste deelnemers aangekondigd worden voor de reeks.

Bekijk hier de teaser met Koen Wauters:

Het is voorlopig nog niet geweten wanneer Special Forces: Wie Durft Wint van start zal gaan op VTM.

Meer
Lees meer...