‘Special Forces: Wie Durft Wint’: Tweede aflevering maakt opnieuw slachtoffers

Gisteren was op VTM de tweede aflevering van Special Forces: Wie Durft Wint te zien. Daarin begaf politicus Georges-Louis Bouchez zich de volledige aflevering al op glad ijs, maar was er ook een andere kandidaat die uiteindelijk moest opgeven. De zware mentale strijd tegen henzelf gaat ondertussen verder.

Elf bekende Vlamingen die fysiek en mentaal worden uitgedaagd in een woestijn. Dat is de samenvatting van het nieuwe Special Forces: Wie Durft Wint dat sinds gisteren te zien is op VTM. Daarin zagen we Koen Wauters, Ann Wauters, Georges-Louis Bouchez, Francisco Schuster, Laura Tesoro, Nick Bril, Steven Laureys, Hannelore Simoens, Dirk Van Tichelt, Davy Parmentier en Francesco Planckaert.

In de eerste aflevering moesten de kijkers al meteen afscheid nemen van ex-wielrenner Francesco Planckaert die tijdens het pompen te diep ging en zijn schouder bezeerde. Ook Georges-Louis Bouchez werd meteen aangesproken op zijn gedrag en kreeg nog één laatste kans. Het was dus erop of eronder voor de MR-politicus.

Twee exits

Ondanks een redelijke start hield Georges-Louis Bouchez, ofwel “nummer 2” het tempo van een tocht door de woestijn niet vol. Daardoor werd de groep weer meermaals bestraft en moesten ze onder andere de rest van de dag twee jerrycans meesleuren. Uiteindelijk besloot Bouchez dan ook om zelf de handdoek in de ring te gooien om de groep de nieuwe sancties te besparen.

Hoewel het op het eerste zicht leek alsof Bouchez het enige slachtoffer van de tweede trainingsdag zou worden, volgde er toch nog één. Op de terugweg naar het basecamp later op de dag kreeg nummer 5, topchef Nick Bril, hevige pijn aan zijn knieën. Het hield hem echter niet tegen om Dirk Van Tichelt nog op de tillen, maar de oude blessure weerhield hem ervan door te gaan naar de volgende dag.

Special Forces: Wie Durft Wint is elke maandag om 20.35 uur te zien op VTM.

Meer
Lees meer...