‘Special Forces: Wie Durft Wint’: Vechten tegen pijn en blessures op eerste dag

Vanaf volgende week is op VTM Special Forces: Wie Durft Wint te zien. Daarin zullen elf bekende rekruten stevig op de proef worden gesteld. In een eerste preview is alvast te zien hoe de kandidaten het al lastig krijgen tijdens de eerste dag én hoe zelfs de opwarming hen al parten speelt.

Elf bekende Vlamingen die fysiek en mentaal worden uitgedaagd in een woestijn. Dat is de samenvatting van het nieuwe Special Forces: Wie Durft Wint dat op 1 mei van start gaat bij VTM. Daarin zullen Koen Wauters, Ann Wauters, Georges-Louis Bouchez, Francisco Schuster, Laura Tesoro, Francesco Planckaert, Nick Bril, Steven Laureys, Hannelore Simoens, Dirk Van Tichelt en Davy Parmentier het elke dag vooral opnemen tegen zichzelf.

Special Forces: Wie Durft Wint

Special Forces: Wie Durft Wint is de Vlaamse versie van het Britse format SAS: Who Dares Wins, dat in 2015 voor het eerst werd uitgezonden. In het verleden verschenen er ook al succesvolle versies in onder andere Amerika, Australië, Finland, Zweden en Nederland. Maar nu is het dus de beurt aan ons land.

Het concept is vrij simpel en kan vergeleken worden met dat van Kamp Waes. Een aantal Vlamingen – in dit geval BV’s – zullen onderworpen worden aan de training van de Special Forces. Het wordt daarbij vooral geen strijd tegen elkaar, maar tegen zichzelf. De BV’s moeten elkaar dus niet elimineren, maar moeten vooral doorzetten. Ze kunnen wel verwijderd worden door de aanwezige leden van de Special Forces, opgeven door medische redenen of zelf de handdoek in de ring gooien.

Onderschat

Volgende week krijgen we dus al de eerste aflevering te zien. En daarin worden de kandidaten al meteen getest. De instructeurs van de groep maakten namelijk tot voor kort deel uit van de meest getrainde eenheid binnen defensie. De operatoren stappen nog maar net uit, of de fysieke drill start al. Het is meteen gedaan met lachende gezichten. Maar deze opwarming is nog maar een klein voorsmaakje van wat de rekruten de komende week lichamelijk te verduren zullen krijgen. 

De kersverse rekruten krijgen meteen een looptraining op zeer zwaar terrein en de tweede opdracht start bovenop een twintig meter hoge toren. Een pittige uitdaging voor rekruten met hoogtevrees zoals journalist Hannelore Simoens en Francisco Schuster.

Bekijk de eerste preview hier:

Special Forces: Wie Durft Wint is vanaf 1 mei elke maandag om 20.35 uur te zien op VTM.

Meer
Lees meer...