‘Special Forces: Wie Durft Wint’ neemt al meteen afscheid van één kandidaat

Gisteren is op VTM het nieuwe programma Special Forces: Wie Durft Wint van start gegaan. Daarin zagen we hoe elf bekende rekruten al stevig op de proef werden gesteld. En die eerste dag werd voor één rekruut al meteen fataal. Francesco Planckaert moet het programma met een schouderblessure verlaten.

Elf bekende Vlamingen die fysiek en mentaal worden uitgedaagd in een woestijn. Dat is de samenvatting van het nieuwe Special Forces: Wie Durft Wint dat sinds gisteren te zien is op VTM. Daarin zagen we Koen Wauters, Ann Wauters, Georges-Louis Bouchez, Francisco Schuster, Laura Tesoro, Nick Bril, Steven Laureys, Hannelore Simoens, Dirk Van Tichelt, Davy Parmentier en Francesco Planckaert. Maar die laatste zal de volgende aflevering al niet meer terugkeren.

Special Forces: Wie Durft Wint

Het concept van Special Forces: Wie Durft Wint is vrij simpel en kan vergeleken worden met dat van Kamp Waes. Een aantal Vlamingen – in dit geval BV’s – worden onderworpen aan de training van de Special Forces. Het wordt daarbij vooral geen strijd tegen elkaar, maar tegen zichzelf.

De BV’s moeten elkaar dus niet elimineren, maar moeten vooral doorzetten. Ze kunnen wel verwijderd worden door de aanwezige leden van de Special Forces, opgeven door medische redenen of zelf de handdoek in de ring gooien.

Exit

Dat gebeurde jammer genoeg ook al in de eerste aflevering. Francesco Planckaert was nog geneigd een in de woestijn opgelopen schouderblessure af te wachten tot de volgende dag, maar de vier Special Forces instructeurs waren duidelijk: “Mensen die luisteren naar hun lichaam en op tijd kunnen zeggen ‘neen, hier stopt het’, dàt zoeken we. Mensen die blijven doorgaan en hun lichaam kapot maken, zijn verkeerd bezig want dat wordt op den duur nefast voor het team en de opdracht. Deze eerste dag is nog maar het begin en rust mag je hier niet veel verwachten. Hier stopt het dus helaas voor jou, Francesco. Je hebt je ingezet voor wat je kon”, vertelt chef Filip Blom. 

Ondertussen mag ook Georges-Louis Bouchez de operators beginnen vrezen. Hij kreeg een waarschuwing dat hij niet voldoende zijn deel deed in de groep en dat hij orders niet opvolgde. Eén dag krijgt hij om zich te herpakken. 

Bekijk de exit van Francesco hier:

Special Forces: Wie Durft Wint is elke maandag om 20.35 uur te zien op VTM.

Meer
Lees meer...