‘Special Forces: Wie Durft Wint’: Opnieuw worden twee rekruten weggestuurd

Toen waren ze nog met vier … In Special Forces: Wie Durft Wint zijn zowel An Wauters als Steven Laureys naar huis gestuurd door de instructeurs. Beiden sukkelen al enige tijd met blessures en dreigden daardoor de missie in gevaar te brengen, waardoor er niet anders kon dan ingegrepen worden. Koen Wauters, Laura Tesoro, Davy Parmentier en Dirk Van Tichelt gaan zo met vier de laatste twee dagen in.

Elf bekende Vlamingen die fysiek en mentaal worden uitgedaagd in een woestijn. Dat is de samenvatting van Special Forces: Wie Durft Wint, dat te zien is op VTM. Daarin zagen we Koen Wauters, Ann Wauters, Georges-Louis Bouchez, Francisco Schuster, Laura Tesoro, Nick Bril, Steven Laureys, Hannelore Simoens, Dirk Van Tichelt, Davy Parmentier en Francesco Planckaert.

Al vijf afvallers

In de eerste aflevering van Special Forces: Wie Durft Wint moesten de kijkers al meteen afscheid nemen van ex-wielrenner Francesco Planckaert die tijdens het pompen te diep ging en zijn schouder bezeerde. In aflevering 2 waren er zelfs twee afvallers. Georges-Louis Bouchez, die eerder al een waarschuwing had gekregen, hield uiteindelijk de eer aan zichzelf. Topchef Nick Bril kreeg dan weer af te rekenen met hevige kniepijn en moest ook opgeven.

In de derde aflevering waren er opnieuw twee afvallers. Hannelore Simoens kreeg te veel last van een oude rugblessure en Francisco Schuster had het vooral mentaal moeilijk.

Devil Run

Tijdens de vierde dag in de Marokkaanse woestijn konden we zien hoe de overgebleven rekruten misschien wel de zwaarste opdracht tot nu toe kregen: de Devil Run. Dat bleek vooral voor An Wauters (42) en Steven Laureyns (54) heel lastig. Die eerste kreeg namelijk steeds meer last van haar versleten knieën, die haar ook op het einde van haar basketbalcarrière ook parten speelden. Steven Laureyns heeft dan weer een achillespeesontsteking waaraan hij meermaals moet verzorgd worden.

Om hen zoveel te ontzien, nam voormalig judoka Dirk Van Tichelt al het zware werk op zich. Daardoor forceerde hij zich enorm en ging hij zwaar over zijn limiet. De instructeurs besloten daarom dat zij moesten ingrijpen. “De sterkste die er bijna uit gaat voor twee mensen met medische problemen, dat is gevaarlijk”, klonk het bij chef Blom.

“Julie hebben allemaal laten zien dat je karakter hebt, dat je wil doorbijten, dat je niet wil opgeven. Daar hebben wij enorm respect voor, chapeau daarvoor. Maar dat wil nog niet zeggen dat je daarom de mindset hebt voor Special Forces. Wat is er bij ons belangrijk? De missie. Dan het volk. En dan het manneke. Als je de missie in gevaar brengt of het team ophoudt, moet je jezelf de vraag stellen: breng ik de opdracht of het team in gevaar? En daarom, nummers 10 en 11: willen jullie je band afgeven? Hier stopt het voor jullie. Maar proficiat, top gedaan. Respect”, was het harde verdikt van chef Blom.

An Wauters

“Ik weet niet goed hoe ik mij voel. Langs één kant vind ik het doodjammer dat ik niet verder kan gaan. Mijn missie was om deze opleiding te volbrengen. En aan de andere kant: ik snap absoluut wat ze zoeken: mensen met heel veel doorzettingsvermogen, met heel veel wilskracht. Maar je moet ook fit genoeg zijn natuurlijk om de missie niet in gevaar te brengen. Dit zullen ongelooflijke herinneringen blijven en toch ook wel lessen die ik meeneem naar de rest van mijn leven”, zei An Wauters na haar gedwongen vertrek.

Steven Laureyns

“Ik was kwaad. Ik had dat niet verwacht. Maar ik ben ook heel blij omdat het heel leerrijk was. Ik ben wetenschapper, maar hier is het echt science meets experience. Dat zijn twee echt complementaire zaken en ik ben heel blij met het cadeau dat Special Forces mij heeft gedaan”, reageerde een ontgoochelde Steven Laureyns na zijn verplichte vertrek.

De laatste aflevering van Special Forces: Wie Durft Wint is maandag 5 juni om 20.35 uur te zien op VTM en op VTM GO.

Meer
Lees meer...