‘Special Forces: Wie Durft Wint’: Zelfs Dirk Van Tichelt lijkt bijna te breken

In de volgende aflevering van Special Forces: Wie Durft Wint wordt nog maar eens bewezen dat de opleiding die de bekende Vlamingen volgen loodzwaar is voor iedereen. In een preview zien we hoe zelfs voormalige topsporter Dirk Van Tichelt, die nog steeds zeer sportief is, bijna zijn grens bereikt.

Elf bekende Vlamingen die fysiek en mentaal worden uitgedaagd in een woestijn. Dat is de samenvatting van Special Forces: Wie Durft Wint, dat te zien is op VTM. Daarin zagen we Koen Wauters, Ann Wauters, Georges-Louis Bouchez, Francisco Schuster, Laura Tesoro, Nick Bril, Steven Laureys, Hannelore Simoens, Dirk Van Tichelt, Davy Parmentier en Francesco Planckaert.

Al vijf afvallers

In de eerste aflevering van Special Forces: Wie Durft Wint moesten de kijkers al meteen afscheid nemen van ex-wielrenner Francesco Planckaert die tijdens het pompen te diep ging en zijn schouder bezeerde. In aflevering 2 waren er zelfs twee afvallers. Georges-Louis Bouchez, die eerder al een waarschuwing had gekregen, hield uiteindelijk de eer aan zichzelf. Topchef Nick Bril kreeg dan weer af te rekenen met hevige kniepijn en moest ook opgeven.

In de derde aflevering waren er opnieuw twee afvallers. Hannelore Simoens kreeg te veel last van een oude rugblessure en Francisco Schuster had het vooral mentaal moeilijk.

Blessures voor An Wauters en Steven Laureys

De overgebleven zes rekruten houden ondertussen wel moedig stand, al begint het voor hen ook steeds zwaarder te worden tijdens dag vier in de Marokkaanse woestijn. Zo worden voormalig basketster Ann Wauters en neuroloog Steven Laureys geplaagd door blessures. An Wauters krijgt namelijk steeds meer last van haar versleten knieën, die haar ook op het einde van haar carrière parten speelden. De instructeurs waarschuwen haar dan ook dat het verhaal voor haar zo kan eindigen, maar de voormalige topsportster is vastbesloten om de opleiding af te maken.

Steven Laureys heeft dan weer een achillespeesontsteking waaraan hij meermaals moet verzorgd worden.

Dirk Van Tichelt

In de volgende aflevering van Special Forces: Wie Durft Wint moet de rekruten een zogenaamde Devil Run doen. Tijdens deze opdracht worden ze zowel mentaal als fysiek getest. Al rijdend dumpen de instructeurs allerlei zware voorwerpen uit de truck, die de rekruten er weer in moeten zien te gooien. Maar hoe trager ze lopen, hoe sneller de truck rijdt.

Dirk Van Tichelt besluit daarbij als sterkste van de groep om telkens de zwaarste voorwerpen te dragen. Daarmee helpt hij uiteraard de groep enorm, maar lijkt hij wel zichzelf serieus geforceerd te hebben. In een preview zien we dan ook hoe de olympische medaillewinnaar bijna moet overgeven.

Bekijk hier de preview van Special Forces: Wie Durft Wint:

Special Forces: Wie Durft Wint is elke maandag om 20.35 uur te zien op VTM.

Meer
Lees meer...