‘Special Forces: Wie Durft Wint’: tekort aan slaap zorgt voor spanningen in de groep

Special Forces: Wie Durft Wint is volgende week toe aan de vierde aflevering. Daar staat er een peer report op het programma. De overgebleven rekruten moeten daarin elkaar evalueren en dat mist uiteraard zijn effect niet.

Elf bekende Vlamingen die fysiek en mentaal worden uitgedaagd in een woestijn. Dat is de samenvatting van Special Forces: Wie Durft Wint dat te zien is op VTM. Daarin zagen we Koen Wauters, Ann Wauters, Georges-Louis Bouchez, Francisco Schuster, Laura Tesoro, Nick Bril, Steven Laureys, Hannelore Simoens, Dirk Van Tichelt, Davy Parmentier en Francesco Planckaert.

Al vijf afvallers

In de eerste aflevering van Special Forces: Wie Durft Wint moesten de kijkers al meteen afscheid nemen van ex-wielrenner Francesco Planckaert die tijdens het pompen te diep ging en zijn schouder bezeerde. In aflevering 2 waren ze zelfs twee afvallers. Georges-Louis Bouchez, die eerder al een waarschuwing had gekregen, hield uiteindelijk de eer aan zichzelf. Topchef Nick Bril kreeg dan weer af te rekenen met hevige kniepijn en moest ook opgeven.

In de derde aflevering waren er opnieuw twee afvallers. Hannelore Simoens kreeg te veel last van een oude rugblessure en Francisco Schuster had het vooral mentaal moeilijk.

Peer report en slaapdeprivatie

De overgebleven zes rekruten gaan ondertussen gewoon door met de opleiding bij de special forces. Zij worden op de vierde dag zowel mentaal als fysiek getest. Voor de mentale test zorgt een peer report. Daarin moeten ze verplicht om te antwoorden op vragen als: “Wie is de sterkste van het team?”, “Wie is de zwakste schakel?” en “Met wie zou je niet graag op opdracht gaan?”. Nadien bespreken de instructeurs de resultaten.

Voor de fysieke uitdaging zorgen niet enkel de zware opdrachten, namelijk een 12 kilometer lange oriëntatietocht door de Marokkaanse woestijn en een rappelafdaling van een steile bergwand. Vooral het slaaptekort begint parten te spelen. Zeker bij dokter Steven Laureys, een expert op het gebied van slapen, begint de slaapdeprivatie door te wegen. Zijn chaotische manier van handelen irriteert dan ook steeds meer de andere rekruten.

Kijk hier naar een preview van Special Forces: Wie Durft Wint:

Special Forces: Wie Durft Wint is elke maandag om 20.35 uur te zien op VTM.

Meer
Lees meer...