‘Special Forces: Wie Durft Wint’: Koen Wauters moet net voor einde vertrekken

Voor Koen Wauters duurde Special Forces: Wie Durft Wint net iets te lang. Aan de vooravond van de finale probeerde de 55-jarige zanger en presentator nog wel, maar hij bleek daarbij fysiek te uitgeput. De instructeurs konden daarom niet anders dan hem naar huis sturen, al deden ze dat niet zonder zijn mentale sterkte te prijzen.

Special Forces: Wie Durft Wint begon met elf deelnemers: Koen Wauters, Ann Wauters, Georges-Louis Bouchez, Francisco Schuster, Laura Tesoro, Nick Bril, Steven Laureys, Hannelore Simoens, Dirk Van Tichelt, Davy Parmentier en Francesco Planckaert.

In de eerste aflevering van Special Forces: Wie Durft Wint moesten de kijkers al meteen afscheid nemen van ex-wielrenner Francesco Planckaert. Tijdens de tweede volgden ook Georges-Louis Bouchez en Nick Bril. Daarna moesten ook Francisco Schuster, Hannelore Simoens, Steven Laureys en An Wauters afscheid nemen van de opleiding.

Koen Wauters

Aan de vooravond van de finale waren er dus nog vier overgebleven rekruten, maar daarbij bleek al snel dat Koen Wauters er compleet doorheen zat. Door de fysieke uitputting kon hij de cognitieve taken niet meer goed uitvoeren, waardoor de instructeurs ingrepen. “Maar alle respect, van ons allemaal. Wat jij hebt gepresteerd was ongelooflijk straf, chapeau. We hebben jonge gasten gezien die bij ons de selectie kwamen doen, die jouw mentale kracht niet hebben”, kreeg Koen Wauters te horen toen hij zijn nummer moest afgeven.

“Ik kan mij neerleggen bij de beslissing van de instructeurs en ik ben blij dat zij die beslissing genomen hebben. Het is niet plezant om zelf te moeten zeggen ‘Hier is mijn nummer, ik geef op’. Dat zit niet zo in mijn systeem. Maar ik moet eerlijk zeggen: ik ben stikkapot, alle energie is eruit, dus ik heb er vrede mee”, zei de zanger en presentator zelf over zijn vertrek.

Meer
Lees meer...