‘Special Forces: Wie Durft Wint’ is aan zijn laatste aflevering toe: Wie slaagt in de opleiding?

Volgende week is het alweer tijd voor de laatste aflevering van Special Forces: Wie Durft Wint op VTM. De laatste weken kregen we te zien hoe elf bekende Vlamingen fysiek en mentaal werden uitgedaagd in de Marokkaanse woestijn. Slechts enkelen onder hen haalden de laatste aflevering, waarin de eindmeet wel echt heel dichtbij is.

Het programma begon met elf deelnemers: Koen Wauters, Ann Wauters, Georges-Louis Bouchez, Francisco Schuster, Laura Tesoro, Nick Bril, Steven Laureys, Hannelore Simoens, Dirk Van Tichelt, Davy Parmentier en Francesco Planckaert.

In de eerste aflevering van Special Forces: Wie Durft Wint moesten de kijkers al meteen afscheid nemen van ex-wielrenner Francesco Planckaert. Tijdens de tweede volgden ook Georges-Louis Bouchez en Nick Bril. Daarna moesten ook Francisco Schuster, Hannelore Simoens, Steven Laureys en An Wauters afscheid nemen van de opleiding. Ondertussen blijven er dus nog maar vier rekruten over.

Special Forces: Wie Durft Wint

De voorbije weken zagen kijkers hoe hard de 11 deelnemers het te verduren kregen in Special Forces: Wie Durft Wint. Het tekort aan slaap, de zware fysieke inspanningen en het weinige eten zorgden ervoor dat meer dan de helft de eindmeet niet heeft gehaald. Enkel judoka Dirk Van Tichelt, zanger Koen Wauters, netmanager Davy Parmentier en zangeres Laura Tesoro zitten dus nog in het spel.

Om de eindmeet officieel te halen, wordt het viertal aan enkele laatste belangrijke testen onderworpen. De eerste: gevangen worden door de vijand. De rekruten worden gekidnapt en wachten vastgebonden. Tijdens de test zal hun vermogen om angst en paniek onder controle te krijgen enorm op de proef worden gesteld.

Op de allerlaatste dag volgt dan ook nog een eindmissie. Daarin moeten de overgebleven rekruten, doodop, al hun kennis inzetten. Op een afgesproken punt wacht een helikopter die hen richting Chef Blom en de andere operators zal brengen. Komen ze buiten de tijd aan, vertrekt de heli onverbiddelijk zonder hen en slagen ze niet voor de opleiding.

Bekijk hier een preview uit de laatste aflevering:

De laatste aflevering van Special Forces: Wie Durft Wint is maandag 5 juni om 20.35 uur te zien op VTM en op VTM GO.

Meer
Lees meer...