‘Special Forces’ seizoen 2: Deze 11 bekende Vlamingen durven het aan

Binnenkort is Special Forces terug voor een tweede seizoen. Daarin zullen opnieuw elf bekende Vlamingen de uitdaging aangaan om een week lang het Special Forces-programma te volgen. Deze keer reist de groep naar Zuid-Afrika, waar hen heel wat uitdagingen te wachten zullen staan.

We kenden met presentatrice en actrice Nora Gharib, ex-voetballer Olivier Deschacht, intensivist en ex-Slimste Mens Geert Meyfroidt, ex-wielrenner en analist Jan Bakelants, muzikant Gers Pardoel en actrice Lynn Van den Broeck al zes deelnemers voor het tweede seizoen van Special Forces en nu zijn ook de andere vijf durvers bekend.

Special Forces

In het tweede seizoen van Special Forces zullen elf BV’s naar Zuid-Afrika reizen om daar een week lang te moeten “vechten tegen de demonen van twijfel, pijn en uitputting”. Daarbij nemen ze afscheid van hun comfort, hun bekendheid en hun privileges, wat perfect tot uiting komt in hun nieuwe “namen”. Tijdens hun deelname verliezen ze namelijk hun naam en worden ze een nummer. Ex-Special Forces operatoren Blom, Kevin en Greg keren terug in het tweede seizoen en krijgen daarbij het gezelschap van nieuw gezicht Bram.

In het eerste seizoen haalden drie deelnemers de eindmeet. Het ging om judoka Dirk Van Tichelt, creatief directeur van VTM Davy Parmentier en presentatrice en zangeres Laura Tesoro. Of de nieuwe lichting het beter doet, zullen we vanaf maandag 22 april kunnen zien op VTM. Wie Streamz heeft kan het nieuwe seizoen al een week eerder, op maandag 15 april, vinden op de streamingdienst.

11 deelnemers

Rekruut 1: Nora Gharib (presentatrice en actrice)

Special Forces Nora
VTM

“Mijn voornaamste doel is om te ontdekken hoe ver ik kan gaan en op welk punt ik mijn grenzen zou bereiken. Natuurlijk hoop ik mijn breekpunt niet te bereiken, maar ik ben me ervan bewust dat ik een mens ben en dat er waarschijnlijk een moment zal komen waarop het allemaal te veel wordt, ofwel fysiek ofwel mentaal.”

Rekruut 2: Loïc Van Impe (televisiekok)

Loïc Special Forces
VTM

“Ik neem deel aan dit programma om mezelf écht tegen te komen, want dat is nog niet gebeurd. Ik wil niet gewoon herhalen wat ik al gevoeld heb. Ik wil iets nieuws ervaren, diep vanbinnen iets raken wat nog nooit geraakt is geweest.”

Rekruut 3: Olivier Deschacht (ex-Rode Duivel en Anderlecht-icoon)

Special Forces Olivier
VTM

“Ik heb meegedaan omdat ik moet leren om uit mijn comfortzone te stappen. Mijn carrière als topsporter liep net op zijn einde en het voelde allemaal een beetje grijs. Ik had nood aan een sportieve uitdaging om mezelf terug scherp te zetten. Ik merkte onlangs dat zelfs het beklimmen van een trap me een hoge hartslag bezorgde. Dat zijn dingen die je je niet kan voorstellen.”

Rekruut 4: Davina Simons (advocate)

Special Forces Davina
VTM

“Ik heb al wat meegemaakt in mijn leven en ik denk dat ik mezelf mentaal wel zal tegenkomen. Ongetwijfeld. Iedereen denk ik. Al denk ik wel dat ik ga kunnen relativeren en mijzelf ertoe ga kunnen pushen om door te gaan. Ik ben een doorbijter.”

Rekruut 5: Gers Pardoel (muzikant en rapper)

Special Forces Gers
VTM

“Ik ben altijd op zoek geweest naar de zin van het leven. We moeten het oncomfortabele opzoeken om comfortabel te zijn in het leven. Wil ik meedoen? Nee. Doe ik het? Ja! Mijn motto is sowieso: geen zin, wel gaan.”

Rekruut 6: Lynn Van den Broeck (actrice)

Special Forces Lynn
VTM

“Mijn papa is al zijn hele leven lang militair en mijn pépé ook. Het zijn echt sterke mannen. Ik hoop om te laten zien dat ik net zo’n doorzetter ben als zij en dat ik een echte Van den Broeck ben.” 

Rekruut 7: Jan Bakelants (ex-wielrenner en analist)

Special Forces Jan
VTM

“Ik denk niet dat ik mezelf nog iets te bewijzen heb, maar ik ben wel iemand die elk jaar, keer op keer, op zoek gaat naar een nieuwe uitdaging omdat ik geloof dat dit je scherp houdt en je een motivatie geeft om elke dag bezig te zijn met jezelf, je lichaam en je mindset.”

Rekruut 8: Ine Beyen (ex-wielrenster en analist)

Special Forces Ine
VTM

“Als ex-topsporter weet ik dat ik karakter heb. Ik ga fysiek altijd tot het uiterste, vaak zelfs verder dan m’n eigen lichaam eigenlijk kan verdragen. Focus is mijn sterkste punt. Maar ik heb alles graag zelf onder controle, ik vertrouw niet snel iemand anders.”

Rekruut 9: Geert Meyfroidt (intensivist)

Special Forces Geert
VTM

“Op mijn werk op intensieve zorgen ben ik het gewoon om onder stresserende omstandigheden snel te moeten handelen en adequate beslissingen te moeten nemen die letterlijk van levensbelang kunnen zijn, en dit overdag zowel als ’s nachts. Ik ben heel benieuwd of mijn geest nog zo scherp zal zijn bij slaapgebrek en fysieke uitputting, en wat mijn lichaam aan kan. Dat ik de oudste deelnemer ben, maakt het nog bijkomend uitdagend. Ook al ben ik wel sportief, ik heb zeker niet het lichaam van een topsporter.”

Rekruut 10: Saïd Boumazoughe (acteur) 

Special Forces Saïd
VTM

“De Special Forces, wat die mannen doen … Ik heb daar ontzettend veel respect voor, echt duizendmaal respect. Dat is absoluut geen lachertje, zeker niet. Het is niet alsof ik daar de macho ga uithangen of aan heel Vlaanderen wil laten zien dat ik sterk wil zijn, alsof ze een nieuwe Rambo hebben gevonden. Nee, ik ben maar een nummer. Ben ik te breken? Mijn ego zegt nu van niet, om mezelf te beschermen. Maar zou ik die grens opzoeken? Ja, absoluut. En dat is wat ik wil bereiken bij de Special Forces.”

Rekruut 11: Ismaïl Abdoul (ex-profbokser)

Special Forces Ismaël
VTM

“Ongeveer 20 jaar geleden heb ik gesolliciteerd bij defensie maar mijn strafblad stond in de weg. Ondertussen heb ik mijn leven herpakt. Vandaag ben ik een fiere papa, fiere echtgenoot en werkmens en wil ik tonen dat iedereen kan veranderen. Ik wil ontdekken of ik een goede soldaat geweest zou zijn en ik wil mezelf bewijzen. Met opgeheven hoofd neem ik deel aan het programma en ik wil het ook zo verlaten.” 

Het tweede seizoen van Special Forces is vanaf maandag 15 april te vinden op Streamz. Vanaf een week later, maandag 22 april, kan je het nieuwe seizoen ook volgen op VTM en VTM GO.

Meer
Lees meer...