‘Special Forces: Wie Durft Wint’ keert terug: Dit zijn de eerste drie kandidaten

Zender VTM heeft deze ochtend hun nieuw tv-seizoen verder aangekondigd. De voorbije weken zag de kijker al heel wat nieuwe programma’s de revue passeren, maar daar komen binnenkort dus nog nieuwe projecten bij. Daarbij hoort ook een volledig nieuwe seizoen van Special Forces: Wie Durft Wint.

Bekende Vlamingen die fysiek en mentaal worden uitgedaagd in een woestijn. Dat is de samenvatting van Special Forces: Wie Durft Wint. In het voorjaar van 2023 was het eerste seizoen al te zien op VTM en daarbij zag de kijker hoe heel wat rekruten het al snel moesten opgeven. Uiteindelijk waren er slechts twee BV’s die de eindmeet haalden.

Dit voorjaar komt VTM met een nieuw seizoen en daarvan zijn de eerste drie kandidaten alvast bekendgemaakt.

Special Forces: Wie Durft Wint

Special Forces: Wie Durft Wint is de Vlaamse versie van het Britse format SAS: Who Dares Wins, dat in 2015 voor het eerst werd uitgezonden. In het verleden verschenen er ook al succesvolle versies in onder andere Amerika, Australië, Finland, Zweden en Nederland.

Het concept is vrij simpel en kan vergeleken worden met dat van Kamp Waes. Een aantal Vlamingen – in dit geval BV’s – zullen onderworpen worden aan de training van de Special Forces. Het wordt daarbij vooral geen strijd tegen elkaar, maar tegen zichzelf. De BV’s moeten elkaar dus niet elimineren, maar moeten vooral doorzetten. Ze kunnen wel verwijderd worden door de aanwezige leden van de Special Forces, opgeven door medische redenen of zelf de handdoek in de ring gooien.

Drie nieuwe kandidaten

Vandaag kondigde VTM aan dat er een nieuw seizoen op komst is. Wanneer dat precies zal verschijnen, is nog niet bekend. Maar de zender laat wel al de namen van enkele kandidaten vallen. Het gaat om presentatrice en actrice Nora Gharib, ex-voetballer Olivier Deschacht en intensivist – en ex-Slimste Mens – Geert Meyfroidt.

In totaal zullen er 10 BV’s aan de start van het tweede seizoen staan. Of alle deelnemers het ook volhouden tot het einde, valt af te wachten. Het nieuwe seizoen speelt zich alvast af in Zuid-Afrika.

Special Forces: Wie Durft Wint verschijnt later dit voorjaar op VTM.

Meer
Lees meer...