Speelgoedketen Fun flirt met het faillissement

De speelgoedketen Fun staat op omvallen. Dat meldt Het Laatste Nieuws. De eigenaars zijn op zoek naar een overnemer.

In het nieuws: Het gaat niet goed met Fun.

  • Het Laatste Nieuws meldt dat de eigenaars van de keten op zoek zijn naar een overnemer. De 29 winkels staan te koop.
  • Fun zal de komende drie weken een uitverkoop van de stock houden om de lonen van de 208 werknemers uit te kunnen betalen. Die kunnen voorlopig aan de slag blijven. Nieuwe artikelen zullen er niet meer in de winkelrekken terechtkomen.
  • “We zijn tot de conclusie gekomen dat initiatieven om de winstgevendheid van de winkels te verbeteren de trend waarschijnlijk niet zullen kunnen keren. De economische situatie van Fun en zijn dochterondernemingen is onhoudbaar geworden”, laat het bedrijf in een persbericht weten.

Het gaat al een tijdje slecht

Details: Er hangen al een tijdje donkere wolken boven Fun.

  • In 2022 boekte de keten een nettoverlies van 10,1 miljoen euro op een omzet van 70,2 miljoen euro. Het eigen vermogen was ruim 2 miljoen euro negatief. We moeten nog wachten op cijfers voor 2023.
  • CV-vakbondsverantwoordelijke Jürgen Meulders bevestigt tegenover Het Laatste Nieuws dat het al een tijdje slecht gaat met het bedrijf. “De keten bevindt zich op een moeilijke markt, met lage marges en veel online concurrentie. Een groot stuk van het probleem is dat het net daar niet genoeg aanwezig is”, klinkt het.
  • Fun kende al meerdere eigenaars, herinnert De Tijd zich. De holding Mitiska heeft in 2018 de keten verkocht aan de Pardis-groep, die de retailer Trafic in portefeuille heeft. De ondernemersfamilie Marchandise, die achter de Pardis-groep zit, heeft in 2022 haar belang in Fun ondergebracht bij het moederbedrijf van Trafic. Daarvan bezit de familie zelf 30 procent, de Franse winkelketen Gifi heeft de controle.
Meer
Lees meer...