Spotify gaat AI gebruiken om podcasts te vertalen in de originele stem

De muziekstreamingdienst Spotify komt met een nieuwe functie. Die zal het mogelijk maken om podcasts te vertalen met behulp van artificiële intelligentie. Op die manier zal in de podcast een andere taal gesproken worden, maar wel in de stem van de originele podcaster.

Tegenwoordig zijn podcasts razend populair, maar er zijn natuurlijk heel wat podcasts in talen die je niet kent. Spotify heeft nu een oplossing gevonden om podcasts voor iedereen, ongeacht de taal die je meester bent, beschikbaar te maken. En daarvoor schakelt de streamingdienst de hulp in van artificiële intelligentie.

Voice Translation for podcasts

Podcasts blijven toenemen in populariteit en Spotify is daarbij een belangrijk platform. Zo laat de streamingdienst weten dat meer dan 100 miljoen mensen regelmatig een podcast beluisteren op Spotify. Maar wanneer de taalbarrières wegvallen, kan dat cijfer natuurlijk nog meer stijgen. De nieuwe functie, die de naam Voice Translation for podcasts kreeg, zal het mogelijk maken om podcasts te vertalen naar verschillende talen in de originele stem. Dat betekent dus dat het zal lijken alsof de originele podcaster de podcast in een andere taal heeft ingesproken.

Op dit moment zijn er enkele vertaalde afleveringen te vinden op Spotify. Het gaat daarbij om afleveringen van Lex Fridman Podcast, Armchair Expert with Dax Shepard en The Diary Of A CEO with Steven Bartlett, die vertaald werden naar het Spaans. In de komende dagen en weken zullen daar extra afleveringen en talen aan worden toegevoegd.

De vertaalde afleveringen zijn voor iedereen beschikbaar op Spotify, dus ook voor gebruikers zonder Spotify Premium.

De eerste vertaalde podcastafleveringen zijn hier te vinden.

Meer
Lees meer...