Spotify introduceert My Spotify met gepersonaliseerde functies

Muziekstreamingdienst Spotify lanceert My Spotify, een nieuwe functie die gepersonaliseerde informatie en aanbevelingen biedt op basis van luistergedrag. Deze functie, die lijkt op het populaire Spotify Wrapped, is het hele jaar door toegankelijk. Voorlopig is de tool echter nog niet beschikbaar in België.

Spotify heeft onlangs de nieuwe functie My Spotify aangekondigd. Deze innovatie is ontworpen om gebruikers een meer gepersonaliseerde ervaring te bieden op basis van hun luistergedrag. My Spotify informeert gebruikers via banners op de startpagina over hun muziekvoorkeuren, favoriete artiesten, genres, en andere luisterstatistieken.

Realtime luisterinzichten

Met My Spotify krijgen gebruikers gedetailleerde informatie over hun luistergedrag. Dit omvat gegevens over specifieke artiesten en genres, evenals inzicht in wanneer en hoe vaak bepaalde muziek wordt beluisterd. Deze functie stelt gebruikers in staat om hun luistergewoonten beter te begrijpen en ontdekken.

“Personalisatie is een van de Spotify-functies waar luisteraars het meest van houden. Daarom streven we er voortdurend naar om de juiste inhoud op het juiste moment te tonen. We weten dat luisteraars hun eigen werelden op Spotify hebben gebouwd die nergens anders kunnen worden gerepliceerd. We zijn blij dat fans via My Spotify functies kunnen ontdekken die deze werelden nog unieker zullen maken”, klinkt het by Spotify.

Gepersonaliseerde radiostations en afspeellijsten

Een van de opvallende features van My Spotify is de mogelijkheid om met behulp van artificiële intelligentie (AI) een gepersonaliseerd radiostation samen te stellen. Dit radiostation speelt muziek af die perfect aansluit bij de muzieksmaak van de gebruiker. Daarnaast biedt de ‘Made for You’ sectie persoonlijke afspeellijsten die zijn afgestemd op de individuele voorkeuren.

Inspiratie van Spotify Wrapped

Spotify lijkt duidelijk inspiratie te hebben gehaald uit het succes van Spotify Wrapped, het jaarlijkse overzicht van luistergedrag dat in december wordt gepresenteerd.

My Spotify biedt een vergelijkbare ervaring, maar dan het hele jaar door. Gebruikers kunnen nu continu hun muziekvoorkeuren en -gewoonten volgen en ontdekken.

Wereldwijde uitrol, maar nog niet in België

De dienst wordt eerst gelanceerd in Australië, Canada, Ierland, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Voor Belgische gebruikers is het nog even wachten. Een lanceringsdatum voor België is nog niet bekendgemaakt.

Meer
Lees meer...