Spotify verhoogt prijzen in de VS; volgt België straks ook?

Spotify heeft in de Verenigde Staten de prijzen van zijn Premium-abonnementen verhoogd. De verhoging varieert van 1 tot 3 euro per maand. Of de abonnementen in België ook duurder worden, is nog onduidelijk.

De prijsverhoging in de VS werd aangekondigd in een blogpost van Spotify. “We passen onze prijzen aan om ervoor te zorgen dat we kunnen blijven investeren en innoveren om onze producten beter te maken. We willen gebruikers de beste ervaring kunnen bieden”, zegt de streamingdienst.

Spotify investeert de laatste tijd fors in podcasts en audioboeken, wat mede een reden is voor de prijsverhoging. Abonnees in de VS hebben sinds enige tijd toegang tot een uitgebreide database met audioboeken.

Details van de prijsverhoging:

  • Spotify Premium: van 10,99 dollar naar 11,99 dollar per maand
  • Spotify Duo: van 14,99 dollar naar 16,99 dollar per maand
  • Spotify Family: van 16,99 dollar naar 19,99 dollar per maand
  • Studenten blijven 6 dollar per maand betalen

De nieuwe prijzen gelden in de Verenigde Staten meteen voor nieuwe abonnees. Bestaande klanten zullen binnenkort worden verwittigd, waarna ook voor hen de prijzen omhoog gaan?

Volgt België?

Voor abonnees in de Verenigde Staten is dit al de tweede prijsverhoging in een jaar tijd. In totaal zijn de abonnementen op de muziekstreamingdienst op één jaar dus 20 tot 30 procent duurder geworden. De vorige prijsverhoging in de VS had ook gevolgen voor België, want de abonnementen werden toen hier ook duurder. Of dat nu ook het geval zal zijn, is nog niet bekend.

Spotify heeft nog geen officiële aankondiging gedaan over een mogelijke prijsverhoging in België.

Meer
Lees meer...