Spotify stopt volgende week met het tellen van streams voor Spotify Wrapped

Als je een song of artiest nog heel graag in je Spotify Wrapped wil krijgen, moet je nu massaal beginnen luisteren. Binnen een week stopt Spotify namelijk met het tellen van streams. Net zoals vorig jaar zullen gebruikers rond eind november hun meest geluisterde artiesten en songs kunnen ontdekken.

De 2023-editie van Spotify Wrapped komt eraan. Eind november, dus niet helemaal op het einde van het jaar, zal de streamingdienst je je luistergedrag opnieuw voorleggen. Daarvoor heeft het sinds december vorig jaar informatie bijgehouden. Ook dit jaar is er ongeveer een maand nodig om die info te verwerken. Dat wil zeggen dat Spotify volgende week stopt met informatie ophalen om eind november of begin december de 2023 Wrapped met jou te delen.

Spotify Wrapped

Net zoals afgelopen jaren zal je binnenkort van Spotify opnieuw een overzicht krijgen van je favoriete artiesten, nummers en je meest beluisterde genres. Vorige jaren zagen we vaak een top 5 van onder andere je genres, artiesten en songs, maar liet de app ook weten hoelang je precies naar Spotify luisterde.

Daarnaast kreeg je in de laatste versies van Wrapped ook te weten in welk percentage van je favoriete artiest je zat. Daaruit kon je afleiden of je op wereldvlak een casual fan of een grote fan was van de artiest. Hoe de Wrapped er dit jaar precies zal uitzien, valt af te wachten.

Geheime maand

De nieuwe Spotify Wrapped is dus voor eind november of begin december, maar toch stopt de app nu al met het volgen van je activiteit. Dat wil zeggen dat je vanaf volgende week, rond 1 november, dus even incognito naar muziek kan luisteren zonder dat het resultaat daarvan te zien zal zijn in je Wrapped. Het is dus hét uitgelezen moment om naar gênante hits uit je jeugd te luisteren.

Spotify Wrapped verschijnt later dit jaar.

Meer
Lees meer...