Steve Wozniak zet zijn Spotify-abonnement stop: “Dit heeft niet enkel te maken met dispuut omtrent Joe Rogan”

Steve Wozniak, de medeoprichter van Apple, liet via Twitter weten dat hij niet langer een Spotify-abonnement heeft. “Dit heeft niet enkel te maken met het dispuut omtrent Joe Rogan”, schrijft hij.

De afgelopen weken was er heel wat te doen rond The Joe Rogan Experience, een populaire podcast op Spotify. Die kwam onder vuur te liggen omdat de Amerikaanse podcastmaker Joe Rogan desinformatie verspreid zou hebben over de coronapandemie. Daarnaast zou hij in een andere uitzending ook het woord “neger” gebruikt hebben.

Maatregelen

Spotify heeft intussen extra maatregelen genomen om desinformatie aan te pakken, maar het platform wil de podcast niet verwijderen. Dat heeft Spotify-oprichter Daniel Ek in een brief aan het persagentschap Reuters laten weten. Rogan heeft zich inmiddels verontschuldigd voor de bovenstaande feiten.

Hoe dan ook heeft het dispuut omtrent Rogan heel wat losgemaakt. Toen het nieuws over de desinformatie uitlekte, hebben verschillende artiesten en podcastmakers, waaronder Joni Mitchell en Neil Young, de samenwerking met het streamingplatform stopgezet.

Wozniak zet abonnement stop

Nu laat Wozniak via Twitter weten dat hij zijn Spotify-abonnement heeft stopgezet. “Ik heb dit weliswaar niet alleen gedaan door heel het gedoe met Joe Rogan of Neil Young”, aldus de medeoprichter van Apple.

“Er zijn voldoende alternatieven”, schrijft Wozniak. “Recent viel Tesla SiriusXM (de radio-app van Tesla red.) even uit. Ik heb dan maar even naar mijn favoriete nummer op Spotify geluisterd. Het geluid was dof en verschrikkelijk. Spotify geeft niet om dezelfde dingen als ik.”

Zijn volgers op Twitter komen nu met allerhande alternatieven op de proppen. Een daarvan is Tidal, het streamingplatform van Block (het vroegere Square), een bedrijf van Jack Dorsey, de oprichter van Twitter. De kwaliteit van die streamingdienst zou superieur zijn ten opzichte van Spotify.

(am)

Meer
Lees meer...