‘Stranger Things’ seizoen 4 zal niet het laatste seizoen zijn: “We weten precies hoe het zal eindigen”

Stranger Things-fans kunnen opgelucht ademhalen. Het vierde seizoen, waarvan de opnames opnieuw van start gaan in september, zal niet het het einde van de serie zijn. De gebroeders Duffer verzekeren dat er sowieso nog een vijfde deel komt. Dat zeggen ze in een interview met The Hollywood Reporter.

In dat interview kondigen Matt en Ross Duffer, de tweelingbroers die de bedenkers, schrijvers en regisseurs zijn, aan dat Stranger Things seizoen vier niet het einde van de serie zal zijn. “Seizoen vier is niet het einde. We weten daarentegen wel wat het einde zal zijn, en wanneer dat zal zijn”, zegt Ross Duffer. Dus mogen we sowieso al een vijfde seizoen verwachten.

Coronapandemie

Netflix

Ross legt verder uit dat de coronapandemie hen de tijd heeft gegeven om na te denken over de richting die ze met Stranger Things nog willen uitgaan. De broers hebben uitgebreid kunnen brainstormen over wat het best mogelijke einde zou zijn. En nu zeggen ze precies te weten hoe het verhaal van Stranger Things zal aflopen.

Maar voorlopig zal het nog even wachten zijn. De opnames van dat vierde seizoen kwamen abrupt tot een einde toen wereldwijd het coronavirus toesloeg. Eerder lieten ze weten dat het filmen zal hervatten op 17 september. Helaas wilt dat ook zeggen dat Stranger Things seizoen vier wellicht pas volgend jaar uitkomt.

Seizoen 4

Aan het einde van het derde seizoen leek het erop dat Hopper in stukken werd geschoten door de straal die de poort naar The Upside Down dichtmaakt. In de trailer werd al duidelijk dat Hopper weer terugkomt! Hij blijkt zoals al vermoeden werd, gevangen te zijn genomen door de Russen.

“Maar we zijn enthousiast om de terugkeer van Hopper aan te kondigen! Helaas is het niet alleen maar goed nieuws voor onze Amerikaan.”

Geen idee wat je in die tussentijd kan kijken? Dit zijn volgens ons de 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...