‘Stranger Things’ seizoen 4: hoe alles anders zal zijn voor acteur David Harbour

'Stranger Things' seizoen 4: hoe alles anders zal zijn
Netflix

Tijdens de quarantaine lijkt het ons het perfecte moment om naar Netflix-series te kijken. De populairste en meest bekeken Netflix Original is nog steeds Stranger Things. Nadat de opnames voor seizoen 4 eerder dit jaar startten, werden ze even snel terug stilgelegd door de uitbraak van het coronavirus. Toch weten we al dat een aantal dingen anders zullen zijn.

In de allereerste teaser van Stranger Things seizoen 4, die op Valentijnsdag verscheen, was te zien dat Jim Hopper nog leefde. Op het einde van seizoen 3 lieten de makers ons geloven dat hij zichzelf had opgeofferd om de rest van Hawkins te redden. Weinig kijkers geloofden dat hij echt dood was, maar de bevestiging in de teaser leek toch welkom. Na die video kon acteur David Harbour weer vrijuit praten over zijn rol en terugkeer. Tijdens een interview met Justin Long in de Life is Short-podcast, vertelde Harbour wel dat het nieuwe seizoen, en zijn personage Hopper, er volledig anders zullen uitzien.

Uiterlijk

Dat seizoen 4 anders ging zijn, dat wisten we al. Bij de aankondigingsvideo van het nieuwe seizoen stond de zin “We’re not in Hawkins anymore” te lezen. Het hele seizoen (of toch het grootste deel ervan) zal zich dus niet meer in Hawkins afspelen. Na de teaser, waarin duidelijk werd dat Hopper gevangengenomen werd door de Russen, dachten vele fans dat ook Rusland een belangrijke rol zou spelen in het verhaal. Die Rusland-scènes zijn ondertussen ingeblikt in Litouwen, nog voor de officiële draaiperiode begon. Het lijkt ons dus weinig waarschijnlijk dat het grootste deel zich in Rusland afspeelt.

Veel over seizoen 4 kon acteur David Harbour tijdens de podcast nog niet kwijt, maar hij vertelde wel dat zijn personage een serieuze verandering zal ondergaan. “Ik ben voor seizoen 4 enorm afgevallen, en dat is niet zomaar. Er gebeurt iets met mijn personage in Rusland, dat ervoor zorgt dat ik er volledig anders uitzie. Hopper heeft een lange en heel andere tijd gehad daar in Rusland. Het is alsof hij op een andere manier is herrezen.”

De acteur is in vergelijking met vorig seizoen inderdaad enorm afgevallen. In seizoen 3 van de reeks was de acteur wel extra kilo’s aangekomen doordat die draaiperiode tussen die van Hellboy en Black Widow viel. In die films moest Harbour een aantal extra kilo’s met zich meedragen.

David Harbour in Stranger Things 3 en Black Widow
David Harbour in Stranger Things & Black Widow / Netflix & Disney

Tijdverdrijf

Doordat de opnames van het nieuwe seizoen van Stranger Things zijn stilgelegd, moet David Harbour zich al die tijd aan zijn dieet blijven houden. Zo kan hij, als de quarantainetijden voorbij zijn, weer op de set staan alsof er niks gebeurd is. De acteur is na het afroepen van de lockdown nog snel overgevlogen naar Groot-Britannië om bij zijn vriendin Lily Allen te zijn.

Sindsdien gaat de acteur meerdere keren per week live op Instagram om te checken of alles nog in orde is met zijn volgers. Hij hamert iedere keer opnieuw op het belang van handen wassen en binnenblijven. “Iedere avond even kijken of alles oké is met jullie maakt mij rustig”, zei hij in de livestream van gisteren. Hij gaat ook vaak live met fans om te vragen hoe zij hun tijd in quarantaine beleven. Fijn om het wachten op te vullen dus, want wanneer de opnames van het vierde seizoen terug starten en wanneer het uiteindelijk is te zien op Netflix, is nog niet duidelijk.

Gesponsorde artikelen