Streamz stelt komische misdaadreeks ‘Glad ijs’ voor met topcast

De nieuwe Vlaamse fictiereeks Glad ijs is binnenkort te zien op Streamz. Met onder andere Lucas Van den Eynde, Koen De Bouw, Barbara Sarafian, Nico Sturm, Tiny Bertels, Lize Feryn, Luk Wyns, Jennifer Heylen en Tijs Vanneste heeft de komische misdaadserie alvast een topcast te pakken.

Glad ijs gaat over de hardwerkende selfmade man Phil ‘Frisco’ Druyts (Lucas Van den Eynde). Terwijl Phil bij zijn werknemers en in de rest van het land razend populair is, is dat in zijn eigen gezin heel anders. Hij ziet zijn levenswerk dan ook onverwachts verdwijnen als zijn vrouw en oudste zoon zijn ijsroomfabriek achter zijn rug verkopen. Kort daarna wordt Phil ontvoerd en staat het hele land in rep en roer.

De authentieke Kempische setting en dito dialecten samen met het spannende scenario en heel wat absurde situaties maken van Glad ijs een veelbelovende komische misdaadreeks.

Topcast

Naast Lucas Van den Eynde bestaat de topcast verder ook nog uit Koen De Bouw, Tiny Bertels, Viv Van Dingenen, Vincent Van Sande, Barbara Sarafian, Luk Wyns, Lize Feryn, Laurence Roothooft, Peter Van den Eede, Jan Hammenecker, Nico Sturm, Ward Kerremans, Marthe Schneider, Jennifer Heylen en Tijs Vanneste.

De serie is geregisseerd door Raf Reyntjens (Déja Vu) & Koen Van Sande (16+, De Vijfhoek). Van Sande nam samen met Jacques Boon (Souvenir) en Daniel Lambo (Duts) ook het scenario voor zijn rekening. Glad ijs is een productie van Cartouche en Deds Film.

Bekijk de trailer van Glad ijs

Vanaf 16 juni 2021 is de volledige reeks te zien op Streamz en Streamz+. Later komt Glad ijs ook naar VTM.

Meer
Lees meer...