Studio 100 deelt eerste beelden nieuwe versie ‘Les Misérables’

Na 25 jaar is Les Misérables vanaf komend weekend eindelijk weer te zien in Vlaanderen. De komst van de musical werd al een tijdje geleden aangekondigd door Studio 100, maar nu is het dus ook echt zover. Vanaf 15 oktober is de musical te zien in verschillende zalen. Om dat te vieren, deelde Studio 100 zelfs al enkele eerste beelden uit de show.

Wie spectaculaire musical in Vlaanderen zegt, zegt vaak Studio 100. Nadat het bedrijf eerder al spektakelmusicals als 40-45 en Red Star Line bracht, liet het een tijdje geleden ook Daens terugkeren. Ook deze keer kozen ze voor een revival, want na 25 jaar is Les Misérables terug in België te zien. De musical is zonder twijfel een van de meest populaire musicals aller tijden en is op Broadway en in de West End al jaren non-stop te zien.

Les Misérables

De musical vertelt het gelijknamige verhaal van schrijver Victor Hugo. Na 19 jaar gevangenschap lijkt Jean Valjean zijn vrijheid tegemoet te gaan. Maar dat is buiten Javert gerekend, die hem maar al te graag aan zijn plichten herinnert. Uiteindelijk weet Valjean aan zijn verwachtingen te ontsnappen door een nieuwe identiteit aan te nemen, maar Javert blijft hem op de hielen zitten.

Ondertussen bevindt Frankrijk zich in een tijd van onrust, armoede en onzekerheid en probeert Jean Valjean het verleden achter zich te laten door zich opnieuw te bewijzen.

Eerste beelden

De nieuwe Vlaamse versie van de musical is een samenwerking met de Nederlandse productie die ondertussen al een tijdje heeft gespeeld. De Nederlandse cast wordt aangevuld door Vlaamse acteurs, waaronder Nordin De Moor als Javert, Jonas Van Geel en Goele De Raedt als Meneer en Mevrouw Thénardier en Ianthe Tavernier als Eponine.

Het is ook van hen dat Studio 100 vandaag al enkele eerste beelden deelde. In een korte clip zien we onder andere hoe Jonas Van Geel in zijn rol als Thénardier kruipt en daarvoor opvallend enkele jaren ouder gemaakt werd.

Tickets en info vind je op de site lesmiserables.live.

Meer
Lees meer...