Stuk huwelijkstaart van Charles en Diana geveild voor meer dan 2.000 euro

Een stuk taart vanop het huwelijk van Prins Charles en Lady Diana Spencer in 1981 heeft woensdag op een veiling in Engeland 1.850 pond, ofwel bijna 2.200 euro, opgebracht.

Het 40 jaar oude stuk taart, dat zo’n 20 op 20 centimeter meet en versierd is met het koninklijk wapen van het Verenigd Koninkrijk, werd oorspronkelijk aan Moyra Smith gegeven. Zij werkte destijds voor de Queen Mother in Clarence House, een van de officiële Londense residenties van het Britse hof, en bewaarde het in huishoudfolie en een cakeblik.

Na Smiths dood verkocht haar familie het stuk taart in 2008 bij het veilinghuis Dominic Winter Auctioneers voor 1.000 pond aan een privéverzamelaar, die het nu met winst heeft geveild bij hetzelfde veilinghuis.

Het stuk taart dat in 1981 gegeven werd aan Moyra Smith. Foto: Dominic Winter Auctioneers via AP/Isopix

“We waren verbaasd over het aantal mensen dat wilde bieden op dit grote en unieke stuk koninklijke taartglazuur”, zei veilingmeester Chris Albury, een specialist in memorabilia van het Britse koningshuis bij Dominic Winter Auctioneers in Cirencester, West-Engeland, aan AFP. “Er waren veel aanvragen van bieders, voornamelijk uit het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en verschillende landen in het Midden-Oosten.”

“Goede staat”

“Het lijkt in precies dezelfde goede staat te verkeren als bij de oorspronkelijke verkoop, maar wij raden af om het op te eten”, waarschuwt de veilingmeester nog. Vorige maand schatte Albury de verwachte opbrengst nog tussen de 300 en 500 pond. 

Op 29 juli 1981 huwden Prins Charles en Lady Diana Spencer in St Paul’s Cathedral in Londen. Het echtpaar ging elf jaar later in 1992 uit elkaar, en scheidde in 1996. Maar stukken van de bruidstaart worden nog regelmatig te koop aangeboden en de belangstelling blijft groot. Zo werd in december nog een stuk bruidstaart in de originele doos verkocht voor 2.240 dollar in de Verenigde Staten.

(jvdh)

Meer
Lees meer...