Superhandig: deze app verwittigt sms’ers dat je achter het stuur zit

Het is bijna instinctief en heel verleidelijk om onmiddellijk te antwoorden wanneer je een sms krijgt.  Zelfs achter het stuur. De National Automotive Parts Association ontwikkelde een app om de aandacht op de weg te houden en niet op het scherm.

Sms’en is gemakkelijk en handig, maar zorgt ook voor afleiding op gevaarlijke momenten. Vooral jongeren tussen 16 en 19 jaar, die niet anders gewend zijn dan te communiceren met korte tekstberichten, zijn snel afgeleid door de ringtone van hun gsm. Volgens de Safe Texting Campaign hebben tieners vier keer meer kans op een auto-ongeluk tijdens het sms’en dan hun oudere medebestuurders, voornamelijk omdat ze minder rijervaring hebben. 34% zegt te sms’en achter het stuur. 13% van jongeren die betrokken waren bij een auto-ongeluk geven toe dat ze aan het sms’en waren.

Don’t text and drive

Maar volwassen chauffeurs doen het ook: 27% gebruikt zijn gsm tijdens het rijden. Een op vijf chauffeurs geeft toe afgeleid te zijn door zijn gsm. National Automotive Parts Association is het beu en wil het aantal ongelukken verminderen. Daarom ontwikkelden ze de Safe Texting App. De app voelt aan wanneer de gebruiker sneller dan 25km/u rijdt en toont automatisch het bericht ‘Don’t text and drive’ op het scherm. Ook reageert het op inkomende berichten om de zender te laten weten dat de persoon die hij probeert te bereiken achter het stuur zit en niet meteen kan antwoorden. Met de snooze-functie kan de app nadien weer worden uitgeschakeld. De Safe Texting App is gratis te verkrijgen voor iPhone en Android.Zij die genoeg discipline hebben om hun handen van hun gsm te houden zonder app, kunnen ook de ’text-free-driving pledge’ ondertekenen. Bron: Mother Nature Network, Texting and Driving Safety, Safe Texting Campaign
Meer
Lees meer...