Swedish House Mafia dropt geanticipeerde debuutalbum ‘Paradise Again’

Het trio van Zweedse topdj’s, ook wel bekend als Swedish House Mafia, is nu definitief terug van weggeweest. In 2012 kondigden ze aan dat ze uit elkaar gingen, om zo’n zeven à acht jaar later toch weer bij elkaar te komen. En nu heeft de groep, bestaande uit Steve Angello, Sebastian Ingrosso en Axwell, zojuist hun langverwachte debuutalbum ‘Paradise Again’ uitgebracht. Bovendien zal het trio dit weekend ook voor het eerst sinds 2012 weer terugkeren naar het podium van Coachella.

Hoewel de namen, Axwell, Steve Angello en Sebastian Ingrosso elk afzonderlijk ons zeer bekend in de oren klinken, maakten ze vooral samen als Swedish House Mafia de meest onvergetelijke hits. Wij denken daarbij o.a. aan One, Don’t You Worry Child en Save the World. Het kwam dan natuurlijk als een grote shock voor alle fans toen het trio in 2012 aankondigde dat de groep uit elkaar ging. Zo’n tien jaar later zijn ze terug met hun allereerste album ‘Paradise Again’.

Terugkeer

Tussen 2012 en 2019 bleef Swedish House Mafia niet helemaal van de radar. De groep kwam in 2018 al samen voor een reünie op het Ultra Music Festival in Miami. In 2019 kondigden ze dan hun ‘Save the World Reunion Tour’ aan en maakte het trio officieel hun comeback. Toch lieten nieuwe hits nog even op zich wachten, tot ongeveer in de zomer vorig jaar. Toen kwamen de songs It Gets Better en Moth To A Flame in samenwerking met The Weeknd uit. Nu komen ze met hun debuutalbum ‘Paradise Again’ op de proppen.

“Sinds de dag dat we Swedish House Mafia vormden, was het onze droom om een studioalbum te maken, een album dat zou staan voor wie we zijn als individuen en als artiesten”, schreef het trio op Instagram. “En sinds onze reünie hebben we besloten om die droom te vervullen.”

Het is met ook met The Weeknd dat de dj’s nog een terugkeer zullen maken. Dat zullen ze dit weekend doen op het grootste Amerikaanse festival Coachella. Daar zullen ze als vervangers van headliner Ye optreden als afsluiter van het festival op zondag 17 en 24 april. Daarna zal Swedish House Mafia op hun eerste echte internationale tournee vertrekken sinds 2012. Daarbij zullen ze op 29 oktober 2022 ook halt houden bij ons in het Sportpaleis in Antwerpen. Tickets voor dat optreden vind je hier.

‘Paradise Again’

Het maken van ‘Paradise Again‘ zou een herontdekking zijn van de groep na hun reünietournee in 2019. Ze brachten talloze uren door in de studio in de loop van de daaropvolgende jaren om te experimenteren met nieuwe muziekpaletten, -texturen en -tonen. “Er is altijd nieuw terrein te verkennen”, verklaart Angello in een persbericht. “De grootste uitdaging was echter om te doen wat niemand van ons verwachtte. We moesten in de studio geluiden vinden die we nog nooit eerder hadden gehoord en waar we wel alle drie enthousiast over waren.”

Swedish House Mafia heeft er ook voor gezorgd dat elke samenwerking spannender is dan de volgende, terwijl hun kenmerkende sound overal duidelijk aanwezig is. Zo werkten ze voor hun debuutalbum samen met o.a. A$AP Rocky, The Weeknd, Ty Dolla $ign en Sting. Elk van de 13 tracks op het album zal je dus haast doen smeken om meer, want de Zweedse iconen hebben hard hun best gedaan om ervoor te zorgen dat hun terugkeer er eentje is voor de geschiedenisboeken. Ze lijken dus meer dan klaar te zijn om de dance-industrie (nogmaals) te veroveren met ‘Paradise Again’.

Meer
Lees meer...