Talentenshow gebaseerd op ‘Magic Mike’ op komst bij HBO

Magic Mike, maar dan is het echt. Dat is kort wat het concept is van The Real Magic Mike, een nieuw programma dat WarnerMedia heeft besteld voor HBO Max. Daarin zullen tien kandidaten tegen elkaar strijden voor een kans om op te treden in de Magic Mike liveshow in Las Vegas.

Magic Mike was een kleine tien jaar geleden een gigantisch succes. De film van Steven Soderbergh volgt steracteur Channing Tatum (Michael ‘Magic Mike’ Lane) en Matthew McConaughey (Dallas) die een stripclub runnen in Tampa in de Amerikaanse staat Florida. Iets later krijgen de kijkers ook het halfnaakte lichaam te zien van de jonge Alex Pettyfer (Adam ‘The Kid’). Nog een sausje liefdesperikelen en wat ander drama was voldoende om van Magic Mike en succes te maken aan de box-office.

Het vervolg van de drie jaar later – Magic Mike XXL – werd heel wat minder goed onthaald en dus stierf de franchise een stille dood op het witte doek. Ondertussen worden er wel nog steeds in de Verenigde Staten en zelfs in het Verenigd Koninkrijk liveshows gegeven rond het thema van Magic Mike.

“Slechts één Real Magic Mike

Tijd voor iets nieuws dacht WarnerMedia. Hun streamingdienst HBO Max bestelde dan ook de talentenshow The Real Magic Mike. De serie, die later dit jaar in première gaat, volgt tien mannen die strijden om een ​​geldprijs en een kans om op te treden tijdens de Magic Mike liveshow in Las Vegas.

Volgens HBO Max moeten de deelnemers daarvoor “hun ziel en meer blootleggen naarmate ze hun lichaam ontwikkelen, leren om spectaculaire routines uit te voeren en een nieuw niveau van zelfvertrouwen ontwikkelen. Als ze hun kleren uittrekken, zullen ze zichzelf bevrijden van emotionele bagage en hun mojo herwinnen, maar slechts één zal de Real Magic Mike zijn.”

Channin Tatum betrokken bij reeks

“Van kaskrakers tot uitverkochte liveshows, Magic Mike heeft bewezen een popcultuur-icoon te zijn die mensen over de hele wereld blijft verrassen”, zegt Sarah Aubrey, hoofd original content van HBO Max, aan THR. Zij laat ook weten dat heel wat sleutelfiguren uit de film – zoals Channing Tatum, regisseur Steven Soderbergh en scenarioschrijver Reid Carolin- als uitvoerende producenten bij de reeks betrokken zijn.

Meer
Lees meer...