‘Temptation Island’: Nieuwe onthulling in Nederlandse pers zorgt voor ophef

Er blijven shockerende onthullingen naar buiten komen over Temptation Island. Het programma raakte recent in opspraak door verschillende klachten van voormalige deelnemers. Nu heeft een psycholoog die voor Temptation Island werkte meer uitleg gegeven over de interne keuken.

Begin deze maand ging de bal aan het rollen over Temptation Island. Nadat er in het verleden al soms eens voormalige deelnemers geklaagd hadden over de productie, werden er nu voor het eerst juridische stappen ondernomen. Het ging om ex-kandidaten Aylin en Efrain van de Nederlandse versie van Temptation Island: Love or Leave. Zij vertelden hoe zij na hun deelname aan het programma heel wat last hebben gehad van psychische klachten. 

Het openhartige interview met Aylin en Efrain miste zijn effect niet. Al snel volgden gelijkaardige getuigen en werd er een advocaat onder de hand genomen. Ondertussen zouden zich al veertien ex-deelnemers hebben gemeld bij strafadvocaat Sébas Diekstra.

Psycholoog

Deze week kwam Temptation Island ook ter sprake tijdens de AD Media Podcast. Het was de Nederlandse televisierecensent Angela de Jong die daar met een onthutsend verhaal kwam. Ze deed dat op basis van wat ze gehoord had van een psycholoog die voor het programma heeft gewerkt.

“Een psycholoog kan van mening zijn dat een kandidaat op psychisch vlak niet sterk genoeg is om in de schijnwerpers te staan, maar dat advies kan de productie naast zich neerleggen. Als de ploeg meent dat die kandidaat voor spraakmakende televisie zorgt, bijvoorbeeld”, legt ze uit. Volgens De Jong dient die psychische screening dan ook vooral om te kijken of kandidaten wel labiel genoeg zijn en snel zullen breken tijdens de productie.

Meer
Lees meer...