Is de terugkeer van Conor McGregor naar UFC in gevaar? Tegenstander boekt andere kamp

De kans dat we Conor McGregor ooit nog terugzien in de octagon de UFC is kleiner geworden. De organisatie boekt namelijk zojuist een andere kamp voor zijn vermeende tegenstander Michael Chandler en dat is niet naar de zin van de Ierse voormalige wereldkampioen. Die liet zelfs weten dat hij overweegt om eerst een bokskamp te doen.

Van 10 juli 2021 is het geleden dat Conor McGregor een wedstrijd vocht in de UFC. Tegen Dustin Poirier moest hij toen na één ronde de strijd staken door een vreselijke beenbreuk. Velen vreesden dat die blessure het einde van zijn carrière betekende, maar de Ier beloofde terug te vechten. Die zware revalidatie kan je bekijken in de Netflixdocumentaire McGregor Forever.

Blessure zorgt voor uitstel comeback

De bekroning van die revalidatie moest er komen tijdens UFC 303 op zaterdag 29 juni. Daar zou McGregor eindelijk in de octagon stappen tegen Michael Chandler. Een blessure zorgde ervoor dat McGregor die kamp moest uitstellen.

Meteen daarna ontstonden discussies over een nieuwe datum. Het probleem daarbij is dat Conor McGregor zo populair is dat de UFC hem enkel als headliner wil zetten op een van hun grootste events in Las Vegas of New York. Bovendien is het commercieel interessanter om zijn comeback niet te laten samenvallen met het gevecht van een andere populaire vechter.

Michael Chandler

Daardoor was al snel duidelijk dat UFC-baas Dana White geen nieuwe datum zou vinden in 2025. Dat was niet meteen naar de zin van McGregor, maar misschien nog wel erger voor Michael Chandler. Die wacht ondertussen al bijna twee jaar op zijn lucratieve kamp tegen McGregor, terwijl hij zelf al die tijd wel gewoon fit is. Met zijn 38 jaar wordt de Amerikaan er ook niet jonger op.

Om die reden heeft de UFC nu besloten om Chandler een andere tegenstander te geven. Hij zal op 16 november tijdens UFC 309 in New York uitkomen tegen voormalig wereldkampioen Charles Oliveira.

Bokswedstrijd voor McGregor?

Die beslissing was niet naar de zin van Conor McGregor. Die liet op sociale media al snel weten dat Chandler volgens hem schrik had gekregen en daarom een andere tegenstander wou. Chandler ontkent dat uiteraard.

McGregor haalde daarna ook uit naar de UFC zelf. Volgens hem slagen zij er niet in om hem een nieuwe datum te geven voor zijn comeback en is er weinig contact. Hij liet daarna weten dat hij aan de Saudische boksmecenas Turki Alalshikh heeft gevraagd om een bokskamp voor hem te regelen. Om dat mogelijk te maken, zal hij wel de toestemming moeten krijgen van Dana White. McGregor heeft namelijk nog een contract voor twee wedstrijden in de UFC.

Als hij toch de toestemming krijgt om een uitstap te maken naar het boksen, wacht hem daar misschien legende Canelo Álvarez. Die liet dit weekend weten wel zin te hebben in een kamp tegen McGregor. “Easy money“, zei hij daarover.

Meer
Lees meer...