Langverwachte comeback Conor McGregor in UFC gaat niet door door nieuwe blessure

Conor McGregor (35) zal dan toch niet op 29 juni in de octagon stappen voor zijn langverwachte comeback tegen Michael Chandler (38). De Ierse wereldster is geblesseerd en moet dus afhaken voor het UFC-event. McGregor wilde tegen Chandler zijn terugkeer vieren na drie jaar afwezigheid door een gruwelijke beenbreuk.

Voormalig wereldkampioen Conor McGregor probeerde eind deze maand het onmogelijke waar te maken. Drie jaar terug liep hij in zijn wedstrijd tegen Dustin Poirier namelijk een vreselijke beenbreuk op. Velen vreesden dat die blessure het einde van zijn carrière betekende, maar de Ier beloofde terug te vechten. Die zware revalidatie kan je bekijken in de Netflixdocumentaire McGregor Forever.

De bekroning van die revalidatie moest er komen tijdens UFC 303 op zaterdag 29 juni. Daar zou McGregor eindelijk in de octagon stappen tegen Michael Chandler. De voorbije weken waren er echter al meermaals indicaties dat er iets aan de hand was met de Ierse kooivechter. McGregor zegde namelijk af voor een persconferentie, waarna er meteen geruchten waren over een blessure.

Alex Pereira vs. Jiří Procházka

Dat blessurenieuws is nu ook bevestigd door UFC-baas Dana White. Die liet op X weten dat de kamp tussen Conor McGregor en Michael Chandler niet doorgaat. In plaats daarvan zullen Alex Pereira en Jiří Procházka het tegen elkaar opnemen voor de wereldtitel bij de lichtzwaargewichten. Pereira won die titel in november 2023 tegen Procházka, die nu dus een herkansing krijgt.

Deze nieuwe headliner is dus zeker een waardige vervanger, met een wereldtitel op het spel. Toch reageren veel fans ontgoocheld. Hoewel de laatste zege van Conor McGregor al dateert van 4,5 jaar, is de Ier nog steeds de populairste en bekendste MMA-vechter ter wereld. Dat bleek ook uit het succes van de ticketverkoop voor UFC 303. Het is nog niet duidelijk of en wanneer McGregor en Chandler het wel tegen elkaar zullen opnemen.

Meer
Lees meer...