Left Right
scrollTop top

‘The Circle’ op Netflix krijgt vier (!!) nieuwe seizoenen


The Circle Netflix
© Netflix

De realityreeks The Circle werd een gigantisch succes op Netflix, dus kan een volgend seizoen natuurlijk niet uitblijven. Dat seizoen zal er dan ook komen, net als drie versies in andere landen.

Begin januari verscheen The Circle op Netflix. Voor het eerst ging de streamingdienst toen voor een trashy realityreeks, zoals we die vooral kennen van MTV. Maar het werd een gigantisch succes. Mensen leefden mee met de deelnemers en keken massaal naar de afleveringen die per vier gedropt werden. En dat succes wil Netflix nu nog een keertje overdoen.

The Circle

Acht mensen in een flatgebouw, die enkel kunnen praten met elkaar via sociale media, dat is het concept van The Circle. In The Circle kan je zijn wie je wil: jezelf, je vriend of vriendin of zelfs een volslagen onbekende. Wie door de anderen gezien wordt als de sympathiekste gaat uiteindelijk met de overwinning naar huis.

The Circle is dus een programma vol slijmballen, fake vriendschappen en catfishing. Maar uiteindelijk zaten er ook mooie momenten in het eerste Netflix-seizoen van het programma. Zo ontstonden er hechte vriendschappen en werd duidelijk hoe echtheid meer geaccepteerd wordt dan uiterlijke schoonheid.

Internationale versies

Op dit moment zijn de inschrijvingen voor het tweede seizoen van de Amerikaanse versie op Netflix geopend. Hoewel wij ons dus niet kunnen inschrijven, weten we wel dat er een tweede seizoen in de maak is bij Netflix. Maar da’s niet alles, want op de castingpagina staat nog meer.

Zo staat er ook een casting call voor de Britse versie. The Circle is origineel een Brits concept. Daar kreeg het programma al twee seizoenen. Naast de Britse versie komen er ook een Franse en een Braziliaanse versie uit. Daarvoor zijn de inschrijvingen ondertussen al afgesloten. De Braziliaanse versie heeft zelfs al een startdatum. Vanaf 11 maart verschijnt deze op Netflix. De Franse versie zal wellicht niet veel later volgen.

Wat kunnen we verwachten?

Het tweede seizoen van de Amerikaanse versie komt er dus aan en daarin kunnen we misschien enkele van de aspecten van het tweede seizoen van de Britse versie van The Circle zien. In het tweede seizoen van The Circle UK kwamen er namelijk heel wat nieuwe twists aan bod.

Zo deed er een bekende presentator mee, waarvoor kijkers z’n persona in The Circle mochten kiezen. Verder waren er ook twee mensen die naar huis moesten, maar dan samen als één persoon terugkwamen. Tot slot kwamen er ook twee mensen binnen als eitjes. Er was een blauw ei en een rood ei, waarvan de andere deelnemers dan mochten kiezen welk ei ze in The Circle wilden.

Er zijn dus duidelijk nog heel wat manieren om een nieuw seizoen spannend te maken. We kijken er alvast naar uit.

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…